İzmir'deki okullarda düzenlediği etkinliği İstanbul'a taşıyan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, çocukları 'Balık Ekmek Şenliği'nde buluşturdu

Balık tüketimini artırmak için İzmir'de her ay bir okulda "Balık-Ekmek Şenliği" düzenleyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, bu etkinliği Türkiye geneline yaydı. İstanbul'da Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ile işbirliğiyle gerçekleşen Boğaz Turu'nda 'Balık-Ekmek Şenliği' düzenlenirken etkinliğe katılan çocuklar mutlu bir gün geçirdi. Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nun kurucuları olan Ege, İstanbul ve Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin de destek verdiği 'Balık-Ekmek Şenliği'nde LÖSEV'li çocuklar hem balık ekmeğe hem de eğlenceye doydu. Lösemi hastalığında erken teşhis ve etkin tedavinin yüzde 90 oranında hastalıkla mücadelede başarı sağladığını belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, löseminin tedavisinde en önemli destek unsurlarından birinin moral takviyesi ve iyi beslenme olduğunu, bu amaçla LÖSEV ile işbirliği içinde sosyal sorumluluk projesi düşüncesiyle Balık-Ekmek Şenliği düzenlediklerini kaydetti.
İşliel, "Çocukların, etkin bir tıbbi tedavinin yanında en büyük ihtiyaçları sevgi, moral ve iyi beslenme. Vücut direnci için sağlıklı beslenme ve düzenli protein ihtiyacını karşılamak son derece önemli. Hayata sarılmak için ailenin sevgisi ve toplumun, okuldaki arkadaşlarının hastalık hakkında bilinçlendirilmesi, toplumun lösemiyi tedavi edilebilecek bir hastalık olarak bilmesi önemli. Aileler de son derece memnun kaldı. Mangalda levrek fileto keyfi yaptık" dedi.
