Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, restorasyonu yapılan tarihi Gülgün Hatun Hamamı'ndaki çalışmaları inceledi. Hamamın hizmete girmesiyle, Manisalılar için bir cazibe merkezi olacağını belirten Ergün, tarihi yapıların can bulması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Ergün, tarihi yapının yaz aylarında hizmetine girmesi için çalışmaların hızlandırılmasını istedi.
Tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması için göreve geldikleri ilk günden itibaren çalışma yaptıklarını ve bu konuda önemli mesafe kat ettiklerini vurgulayan Ergün, şunları söyledi: "Gerek Vakıflar, gerek Anıtlar Kurulu ile sürekli istişare içindeyiz. İlimizdeki tarihi yapıları ön plana çıkarmak ve gelecek nesillere geçmişimizi en iyi şekilde aktarmak için tarihe saygı projemizi hayata geçirmiştik. Gülgün Hatun Hamamı restorasyonu da bu çalışmalarımızdan bir tanesi. Tahmin ediyorum 2 ay sonra Manisalı hemşerilerimize yeni bir cazibe merkezi kazandırmış olacağız."
Çalışmalar son aşamada
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü makamında ziyaret eden Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba da, Ergün'e tarihi yapılara verdikleri önem nedeniyle teşekkür etti. Ziyarette Gülgün Hatun Hamamı'nda çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Başkan Ergün, Ulucami'nin restorasyonu konusunda da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alındığını hatırlatarak, bu konuda da çalışmanın yakın zamanda başlayacağı müjdesini verdi.
ALİ FİLİZKAN