Türkiye’nin ilk ‘Slow Food Köyü’ Çeşme’de
Çeşme’nin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini geçmişten günümüze taşıyan Germiyan Mahallesi’nin ‘Slow Food’ adaylığı kabul edildi. İmza töreni 15 Mayıs’ta gerçekleşecek
- İzmir
- 5.5.2016 22:04:29
Yerel tohumlar kaybolmasın
Germiyan'ın çok önemli doğal, tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirten Engin Önen, "Öyle zengin bir gıda ve yemek kültürümüz var ki, bunu korunması gereken bir kültürel miras olarak kabul ettik. Bu yönde çeşitli çalışmalar yaptık. Germiyan'ın gıda ve yemek envanterini çıkardık. Yerel tohum ve gıdaların kaybolmaması için çabalarımız oldu. Küçük üreticiyi korumayı ve tüketiciye de gerçek gıdaları, makul fiyatlarla sunmayı hedefliyoruz. Bu model sadece piyasa modeli değildir. Aynı zamanda küçük üreticilerin kendilerinin de benimseyeceği bir yaşam biçimidir. Bundan sonra bu felsefenin benimsenmesi için daha düzenli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" dedi. Germiyan'da 15 Mayıs'ta gerçekleşecek imza töreninde konuklara köy hakkında çeşitli sunumlar yapılacağı, bazı atölye çalışmaları ile özgün yerel lezzetlerin tanıtılarak sergiler açılacağı bildirildi.
Yerel lezzetler kaybolmasın diye
Carlo Petrini tarafından 1989 yılında İtalya'da kar amacı gütmeyen bir hareket olarak başlayan 'Slow Food', hızlı yaşam ve yerel yemek geleneklerinin kaybolmasına karşı bir tepki ve bilinçlendirme hareketidir.
- İZMİR MRKKLIĞI 1998-KRG-PRF-023 ALBÜM NUMARALI KARARGAH BİNASI ÇATI İLE BİNA İÇİ AYDINLATMA ARMATÜRLERİNİN BAKIM ONARIMI EGE ORDU K. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI MSB BAĞLILARI
- BİNA İNŞAATI YAPTIRILACAKTIR
- İzmir'de tarihi binada çıkan yangın kontrol altına alındı
- Karşıyaka'nın "Şoför Nebahat"i! Mesleği babasından miras