TARIM ve Orman Bakanlığı, Yaşar Üniversitesi, Konak Kaymakamlığı, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile Konak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle yaşama geçirilen 'Gıda Dostu Mutfağım' projesinin sertifika töreni İzmir'de gerçekleştirildi. Özel Egepol Hastanesi Otelcilik Hizmetleri Sorumlusu Hatice Bolat ve beslenme ve diyet uzmanı İpek Canyakanlar, projeye katılım göstererek sertifikalarını aldı. Törende konuşan Konak Tarım ve Orman İlçe Müdürü Başkanı Ruhşan Özdemir Çifci, dünya nüfusunun 2050'de 10 milyara ulaşacağını, bu nedenle gıda israfının önüne geçilmesinin yaşamsal bir konu olduğunu söyledi.