Alsancak Rotary Klubü üyeleri, Mordoğan'da balık keyfi yaşadı. İş yeri ziyaretleri kapsamında More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi'ni ziyaret eden üyeler, denize açıldı ağla balık yakaladı.
Alsancak Rotary Klübü Başkanı Arda Işık da haftada iki gün balık tüketiminin tüm sağlık camiası tarafından önerildiğini hatırlatarak, "Su ürünleri sektörünün en büyük tetikleyicisi sağlık sektörü oldu. Deniz ürünlerinin sağlığa olan faydasına yönelik bilinç artıkça tüketim de artıyor. Ege bu açıdan da öncü durumda. Deniz kenti İzmir'in bu alanda büyümesiyle hem istihdam hem sağlık hem ekonomi kazanacak" diye konuştu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne ihraç ettiği tek hayvansal ürünün balık olduğunu belirten More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi Genel Müdürü Ufuk Atakan, 17 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkat çekerek "2002 yılında Işıkkent'te işleme tesisi yaptık. O bizim ufkumuzu açtı. Türkiye'de yılda 140 bin ton Çupra-Levrek üretiliyor. Bunun 70-80 bin tonu yurt dışına ihraç ediliyor. Biz şirket olarak 3 bin ton üretim yapıyoruz.
Diğer çiftliklerden de aldığımız 2 bin ton ile yaklaşık 5 bin ton Çipura-Levrek ihraç ediyoruz. Bizim pazarımız İngiltere ve Amerika" dedi.
Yönetim Kurulu Üyesi Öner Akgerman da su ürünlerinde özellikle Çipura ve Levrek'in yurtdışında marka haline geldiğini belirterek, işletmede kadın istihdamına ayrı bir önem verdiklerini söyledi.
Akgerman, 200 çalışandan 135'inin kadın olduğunu söyledi.