Akdeniz mutfağının özel lezzetlerini sunan yabani otlar, şubat ayının sonunda yağışların başlamasıyla verimli topraklarda yeşeriyor. Salatası, haşlaması, zeytinyağlı ve etli yemekleri yapılan otlar, son dönemde ünlü şeflerin sos ve tatlı tarifleri içinde dahi yerini almaya başladı. Sağlıklı yaşam kültürü ve Akdeniz mutfağına olan ilginin artmasıyla kültürü alınarak tarımına da başlanan Ege otları, bölgede kırsal kesimde yaşayan çok sayıda kadının geçim kapısı oldu.
LEZZET ALTERNATİFİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Tolga Kamiloğlu, Ege otlarına ilgi nedeniyle kültüre alınan çok sayıda türün tarımına başlandığını ve otların ticari değerini artırdığını dile getirdi. Kamiloğlu, "Ege mutfağının olmazsa olmazı durumundaki otlar dünyaca ünlü şeflerin de dikkatini çekiyor. Dünyada zaten ağır yemeklerden kaçış var. Otlar önemli lezzet alternatifleri sunuyor. Örneğin etlerin altında garnitür yatak olarak ot karışımlarının çok kullanıldığını görüyoruz" dedi.