Bugün İzmir'in son dönemde en çok gelişen, parlayan bölgesi Mavişehir'deyiz. Kahvaltıda son dönemde dışarıda kahvaltı etmek çok revaçta. Bu talep arzı da beraberinde getirmekte her geçen gün yeni kahvaltı mekanları açılmaktadır. Benim kahvaltı mekanlarından beklentim evimde yediğimin dışında, farklı ve mekana özgü yöresel lezzetleri sıcak taze mevsiminde bana özel sunmalarıdır. Büyük marketlerden ürünü alıp benim masama koymalarını 8 yıl bu sektörde işletmecilik deneyimi olan birisi olarak, işletmecilik olmadığını düşünüyorum. Mavişehir'de hizmete giren Kırıtaklar Şarküteri ve Kahvaltı Salonu kendi mandıralarında ürettiği süt ve süt ürünleri ve özel spesiyal çeşitleri gerçekten şehrin merkezinde, sizi gerçek anlamda lezzeti tadı ve yöresel farklı özgün lezzetleri ile kahvaltı sunmaktadır. Kırıtaklar kahvaltıda gerçekten benim istediğim gibi yöresel ürünleri lezzetine katıyor. Mekan yöneticileri bu lezzetlerin farkını, markanın iletişim yönetimini düşünmek zorundadır. Hedef kitlesine kalitesini, lezzetini ve farkını iletmelidir. Mekan bu konuda markalaşmak istiyorsa, lezzetlerindeki kalite ve standardı, işletme yönetiminde ve servis kalitesinde yakalamalıdır. Markalaşmak konumlandırma işidir. Sürdürebilir olmak, marka olmak sadık müşteri yaratmakla mümkün. Mekana çok müşteri girmesi, dolup taşması marka olduğunuz anlamına gelmez. Mekan sahipleri genelde "Benim zaten müşterim var reklama, iletişime, markalaşmaya ne gerek var" diye düşünüyorlar. Oysa reklam bütçeleri ülkelerin savunma bütçeleri gibidir. Kırıtaklar, 1959 yılından itibaren 57 yıldır Selçuk'un en büyük mandırası; Migros ve Macro Center gibi zincir mağazalara mal veriyor. Selçuk'ta imalat ve satış yapılmakta, şimdi de Mavişehir'de Dinçer Karabıyık işletmeciliğinde bu meşhur lezzetler şarküteri ve kahvaltı olarak geri dönüyor. Farklı, şık ve sade mimari ile rahat ortamda kahvaltınızı yapabilir, şarküteriden de alışverişiniz edebilirsiniz.
SERPME KAHVALTI
Serpme kahvaltı mükemmel, masa da boş yer kalmıyor. Süt ve süt ürünleri kendi imalatları. Peynir tabağında beş çeşit (Tulum, Ezine, Otlu, Dil, Eski Kaşar), zeytin salatası, Acuka, İsot kreması, süt reçeli, peynir ezmesi (Yöreye özgü) çamur peynir, kamkat reçeli, havuç tatlısı, yulaf reçeli, söğüş tabağı, bal kaymak ve çocuklar için nutella bulunuyor. Serpme kahvaltıda 15 günde bir 3-4 malzeme değişiyor. Hafta sonları mekanda bölgede tek olan usta bayanların el açması gözleme çeşitleri mükemmel... Omlet pizza, özel soslu çıtır kumru, mıhlama ve kendi üretimleri olan sucuk ızgara gibi buraya özgü lezzetleri tadabilirsiniz. Buranın omletini, kendilerinin yaptığı çömlek yoğurdu bal dökerek yemenizi öneririm.
DOĞAL VE YÖRESEL
Mekan sahibi Dinçer Karabıyık, "Hedefimiz Mavişehir'in İzmir'in en iyi doğal yöresel kahvaltı mekanı olmak istiyoruz. 250 kişi kapasiteli mekanda şirket toplantıları organizasyonlar yapılabilir. Mekanın el açması yapılan yerindeki yöresel lezzetlerden, kadınların yaptığı sıcacık gözlemeleri mutlaka deneyin" diyor.
SEZER ALTAN