Bugün Lezzet Durağımız İzmir'in merkezinde Alsancak Liman Meyhanesi'nde...
Bu özel lezzetleri tatmanız için uzaklara gitmenize gerek yok. Burası şehrin kalbinde huzurlu sakin keyifli bir mekan... Mekanın farklı ve özel bir uygulaması de var. Atatürk Mezesi denilen beyaz leblebi bütün masalara her gün ikram olarak veriliyor.
2015 Yılında Alsancak Migros karşısında Westa Otel'in altında açılan, kışın 100 yazın 200 kişi kapasiteli özel bir mekan, Liman Meyhanesi... Tam bir klasik balık meyhanesi. Akdeniz ve Girit mutfağı ağırlıklı sağlıklı farklı ve özel bir menüsü var. Mekan Yunan mitolojisini andırıyor.
Mezeler ve ara sıcaklar çok farklı klasik mezelerin dışında mekana özgü mevsimine göre özel lezzetler sunulmakta.
Bu sektöre yıllarını veren üç arkadaşın bilgi, birikim ve tecrübelerini ortaya koyarak yola çıktıkları bir mekan Alsancak Liman Meyhanesi. Sektörde Zafer Şef diye bilinen Zafer Hortabaş, Selahattin Usta ve Halil Altum un birlikte açıp yönettikleri bir mekan. Zafer Şef 35 yıldır bu sektörde ünlü mekanlarda şeflik yaptıktan sonra arkadaşları ile kendi mekanını açmış. Çok da güzel olmuş, bu sektörde işini severek bu işe ruhunu sevgisi katarak yapan ömrünü bu sektöre adamış mekan sahipleri sektörün kalitesini arttırır.
KALİTE VE SAMİMİYET
Bazı mekanlar manzara, bazıları ortam ve prestij satar, Alsancak Liman Meyhanesi'nde lezzet kalite samimiyet sevgi bulursunuz.
Hiçbir yerde bulamayacağımız lezzetler var burada... Farklı bir konsept ve menü uygulamışlar.
Gerçekten kendinizi özel hissedeceğiniz farklı lezzetleri tadabileceğiniz mekan...
Soğuk mezelerde isli balık, levrek marin, lakerda (hepsi kendi imalatları) baby kalamar dolma, bölgenin çeşit otlarının karışımı olan sıcak ot tabağı ve klasik meze çeşitleri bulunuyor. Palamut mevsiminde mekana özel "Liman Usulü Palamudu" denemenizi tavsiye ediyorum.
Ara sıcaklarda mekan çok iddialı; mevsiminde şarap soslu yengeç, portakallı levrek, şevket bostanlı deniz mahsulleri, deniz mahsullü erişte, baby kalamar ızgara, Rum usulü ahtapot liste başı...
KARPUZ TATLISI!
Arapsaçlı balık ve balık kavurma muhteşem lezzet. Balığın mevsiminde bütün balıkların ızgarasını, buğulamasını, tavasını, tuzda ve kiremitte hepsi ustanın marifetli ellerinde en özel şekilde yapılıyor.
Tatlıda da mekan farkını ortaya koymuş. Hiçbir yerde bulamayacağınız en özel tatlı çeşitlerini burada tadabilirsiniz.
Karpuzun kabuğunun beyaz bölgesinden yapılan "Karpuz Tatlısı" çok özel bir lezzet. Yıllardır Lezzet Durakları yazarıyım Türkiye'nin bütün mutfaklarını tattım, bu tatlıyı ilk kez tadıyorum.
Dondurmalı irmik, dondurmalı fırın helva; özellikle kışın her masaya ikram olarak verile meyve ve çikolatalı sufle.
Son söz; bazı sıra dışı özel lezzetleri olan mekanları okuyucularımla paylaşmak istiyorum.
Bu farklı lezzetlerin hedef kitleye duyurulması bildirilmeli yani iletişim yönetiminin yapılması gerekir. Modern pazarlama tekniklerinde artık dünyada üretmenin değil satmanın önemli olduğunu biliyoruz. Ürününüzü yaptığınız kalitede aynı kalite anlayışı ile iletişimini yönetmelisiniz.
Mekan yetkililerinin de bu kalite ve lezzetlerin herkes tarafından bilinmesi tadılması için marka ve iletişim yönetiminin profesyonel bir şekilde yapılması gerekmektedir.
Sektörde Zafer Şef diye bilinen Zafer Hortabaş, Selahattin Usta ve Halil Altum un birlikte açıp yönettikleri bir mekan. Zafer Şef 35 yıldır bu sektörde marka olmuş mekanlarda şeflik yaptıktan sonra arkadaşları ile kendi mekanını açmış..
Soğuk mezelerde isli balık, levrek marin, lakerda (hepsi kendi imalatları) baby kalamar dolma, bölgenin çeşit otlarının karışımı olan sıcak ot tabağı ve klasik meze çeşitleri bulunuyor.
