Çeşme’nin efsane mekanı Levent’in Yeri, Bostanlı’da

Giriş Tarihi:12.10.2017, 17:17 Güncelleme Tarihi:12.10.2017, 17:17
Çeşme Dalyan’da dededen toruna bir geleneğin adı olan “Levent’in Yeri” kalite ve lezzetini İzmir’e taşıyor. Bostanlı Vapur İskelesi’nin üstünde yakında ikinci şubesini açıyor

Üç kuşaktır Çeşme Dalyan'da hizmet veren ve bölgesinde adeta efsane olan Levent 'in Yeri, yakında İzmir'in seçkin semtlerinden Bostanlı İskelesi'nde de müşterilerine lezzet ikramı yapmanın gururunu yaşayacak. Açacakları bu ikinci şubede de aynı lezzet ve kalite anlayışlarını devam ettireceklerini belirten mekan sahibi Serkan Nişlioğlu "İzmir'de şube açmamız yönünde müşterilerimizden yoğun talepler gelmekteydi. Bu talebe ve isteğe kayıtsız kalmadık. Bize güvenen inanan müşterilerimizi mahcup etmeyeceğiz" dedi. Çeşme Dalyan'da dededen toruna bir mekan olan "Levent'in Yeri", 1982 yılında 3 masa ile kafeterya olarak hizmete girmiş, bugün ise lezzet tutkunlarının en önemli adresi... Ailece balık servisi yapıyorlar; Akdeniz bölgesinde, İzmir ve Çanakkale'deki tüm restoranların balık, ıstakoz kalamar ihtiyacını karşılıyorlar. Burası yaz-kış açık bir mekan.

BİR AİLE İŞLETMESİ

Levent'in Yeri Serkan Nişlioğlu yönetiminde bir aile işletmesi. Yeğenleri Mehmet ve Mert Atasoy'un ortaklığında yürütüyorlar. Serkan Nişlioğlu çocukluğundan beri, bu sektörün içinde yetişmiş, bu işin ruhunu, doğasını bilen, işini sevgiyle yapan mütevazi, samimi bir işletmeci.
Müşterileri ile özel olarak ilgileniyor. Lokman usta ise mutfağın efendisi; bu sektörün 30 yıldır içinde, birçok ünlü restoranda çalışmış, görev yaptığı her mutfakta imzası ve kendine ait spesiyalleri var. İşini sevgi ile yapan bunu lezzetlerinde de hissettiren bir isim Lokman Usta...

GÜNLÜK VE TAZE ÜRÜNLER

Mekan kışın 200 yazın 400 kişilik kapasitesi ile Çeşme Dalyan Marina'da hizmet veriyor. Bütün balıkları mezatlardan kendileri bizzat günlük ve taze olarak seçiyor. Diğer malzemeler ve ot çeşitlerini de Lokman usta, köy pazarlarını dolaşarak topluyor ve bölgenin özel otlarını müşterilerine sunuyor. Dışarıdan alınan hiçbir şey yok. Mezeler o kadar çeşitli ki, seçmekte zorlanıyorsunuz. Özellikle balık mezeleri tütsülü balık, orkinostan marin ve güneşte kuruttukları levrekten lakorinos muhteşem... Isırgan otu salatası, bulgurla, şalgamla kaynatılan maydanoz salatası, parmasanlı kabak salatası ve peynirli patlıcan dövme çok lezzetli... Ara sıcaklarda kadayıflı karides dolması, sübye dolma, patlıcanlı levrek sarma, balık lokumu, kalamar ızgara yapılıyor. Enginarlı deniz kalbi ve şevketi bostanlı karidesi de tatmanızı tavsiye ederim. Ana yemekte tabii ki balık; bademli levrek, buğulama (Paşa) soğanla baharda az suyla güveçte yapılıyor. Deniz mahsullü makarna, kabuklu midye, akvadis şarap soslu yapılıyor. Tatlılarda frambuaz dünyası, katmer, balbadem, portakal tatlısı, çıtır kabak ve enginar tatlısı dikkat çekiyor. Son söz: Üç kuşaktır devam eden emek, kalite ve birikimin eseri olan "Levent'in Yeri" ikinci şubesini açarak yeni bir vizyon ortaya koyuyor. Şubeleşme ve markalaşma süreçleri iyi yönetilirse bu birikim tecrübe ve kaliteyle ulusal bir marka yolunda ilerleyeceğini düşünüyorum.

SEZER ALTAN

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.