Kara Harp Akademisi'nde 1976-78 döneminde birlikte eğitim aldıklarını söyleyen MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi'den, subay arkadaşı, 27'nci Genelkurmay Başkanı'na övgü dolu sözler sarf etti
ZAFER ŞAHİN (ANKARA)
Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Genelkurmay Başkanı olarak görev yapacak Orgeneral Işık Koşaner'e, eski silah arkadaşı MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi'den büyük övgü. Koşaner'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) son dönemde yetiştirdiği en güzide asker olduğunu belirten Sipahi, "Onun hakkında kötü düşünen, söz söyleyen kimseye rastlayamazsınız. Aynı şekilde o da kimse hakkında olumsuz konuşmaz. Her yönüyle dört dörtlük bir asker ve komandodur. Kritik bir dönemde göreve geldi. Başarılı olacağından en ufak bir şüphem yok" dedi. Sipahi, Koşaner'in, "Olgun, mantıklı, az konuşan ve kolay heyecanlanmayan" bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.
Koşaner'le birlikte 1976-1978 yılları arasında Kara Harp Akademisi'nde öğrenim gören ve sınır ötesi operasyonları birlikte komuta eden emekli Tümgeneral ve bugünün MHP İzmir Milletvekili Kamil Erdal Sipahi, eski silah arkadaşı hakkında ilginç değerlendirmeler yaptı. Akademi yıllarında Koşaner'le yakın arkadaş olduklarını söyleyen Sipahi, "O yıllarda akademide arabası olan nadir subaylar arasındaydık. İkimizin de 1968 model Anadol marka otomobilimiz vardı. Her gün ders bitince subay arkadaşlarımızı evlerine kadar servis yapmak adeta görevimiz haline gelmişti. O bundan hiç şikayetçi olmazdı" dedi. Sipahi, Koşaner'in başarı sırrını da açıkladı: "Çok çalışkandır ve mantık dışı hiçbir iş yapmaz."
İşte silah arkadaşının ağzından yeni Genelkurmay Başkanı Koşaner:
"EN KIDEMLİMİZDİ: "Biz, yeni Genelkurmay Başkanımızla akademi yıllarından tanışıyoruz. Yakın arkadaştık. Akademide 1976-78 döneminde birlikte eğitim aldık. Kendisi dönem olarak bizden öndeydi ve en kıdemlimizdi. 73 kişiydik. Hepimizin de çok saygı duyduğu bir insandı. Kişiliğiyle örnek bir insandı. Başarısıyla da akademi yönetimiyle bizim aramızda köprü vazifesini görürdü. Ona herkes saygı duyardı."
ANADOL'LA SERVİS: "O dönem subaylardan arabası olan çok azdı. Biz de arabası olan nadir insanlardandık. İkimizin de 1968 model Anadol otomobili vardı. Ders bitince arabalarımız servise dönüşürdü. Arkadaşlarımızı biz götürürdük."
BİRLİKTE GÖREV ALDIK: "Kendisi, Kıbrıs Barış Harekatı'na da katılmış bir isimdi. Bizim Kara Harp Akademisi'nden sonra birlikte görev aldığımız dönemlerden biri de, 1994-1995 yıllarıydı. O dönem ben Şırnak'ta 23. Sınır Jandarma Tugay ve Güvenlik Komutanı idim. Teröristlere yönelik sınır ötesi operasyonların yapıldığı süreçti. Koşaner, Kayseri'deki 1. Komando Tugay Komutanlığı görevini yürütüyordu. Sınır ötesi harekata katılacak komandolarla birlikte kendisi de Şırnak'a geldi. O dönem yapılan operasyonların da etkisiyle terör örgütüne ağır darbeler vuruldu."
MÜKEMMEL ASKER: "Benim tanıdığım Işık Koşaner, mükemmel bir askerdir. Hem komandolara hem de bordo berelilere komuta eden, terörle mücadele yöntemini iyi bilen bir insandır. Biz, İlker Başbuğ Paşa ve Işık Paşa ile aynı dönemde Güneydoğu'da terör örgütüyle mücadele eden insanlarız. Bu süreçte de tanık olduğum gibi, Koşaner sakin bir insandır. Fazla konuşmaz. Kimse hakkında tek bir kötü laf etmez. Kimse de onun hakkında kötü bir şey söyleyemez. Tanıyan tanımayan herkesin üzerinde saygın bir insan izlenimi yaratır. Olgun, mantıklı bir kişidir. Mantıksız bir iş yapmaz. Aşırı heyecanlı değildir. Disiplinlidir ve çok çalışır."
BAŞARILI OLUR: "Ben, milletvekili olduktan sonra da dostluğumuz devam etti. Bir süre önce, emekli general olan bir arkadaşımızın kızı evlenirken bir araya geldik. Işık Paşa, kritik bir dönemde görev aldı. Ancak o, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemde yetiştirdiği en güzide komutan. Genelkurmay Başkanı olması Türkiye için de büyük önem taşıyor."
