Hafıza yeni deneyimler ve sağlıklı besinlerle kendini yenileyebilir. Peki hangi besinler unutkanlığın önüne geçer? Hangileri hafızayı kuvvetlendirir? İşte yanıtı...
DİPDİRİ HAFIZANIN SIRRI BESİNLER
Yaban mersini: Yapılan araştırmalara göre yaban mersini adeta bir antioksidan deposu. Strese karşı savaşan yaban mersini hafıza koruyucudur.
Balık: Omega-3, Omega-6 yağ asitleri bakımından çok zengin olan Balık beyin hücrelerini yeniliyor.
Ceviz: Doymamış yağ asitleri en fazla ceviz, fındık ve bitkisel tohumlarında yer alır. Bu kuruyemişler beyin sağlığını korur.
Folik asit: Ispanak, kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası gibi yeşil sebzeler, fasulye, mercimek, nohut gibi baklagiller bol miktarda beyin dostu folik asit içerir.
b12: Diyetinizde et, ciğer, böbrek, tavuk, yumurta ve peynir gibi B12 zengini gıdalara yer verin. B12 eksikliğinin en önemli işareti unutkanlıktır.