Bu 5 meyveyi beslenmenize dahil etmek birçok rahatsızlıktan kurtulmanıza ve kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak, sağlığınızı bir sonraki seviyeye taşıyacak.
ANANAS
C vitamini ve manganez içeriği oldukça yüksektir. Proteinlerin sindirimini de kolaylaştıran bromelain varlığı nedeniyle harika anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özelliği sayesinde özellikle şişkinlik ve ödem sorunu yaşayan bireylerin de severek tüketebileceği bir meyvedir. Çünkü harika bir ödem attırıcıdır.
GREYFURT
Her öğünden önce düzenli olarak yarım greyfurt yemek kilo vermeye yardımcı olur. Şeker içeriği oldukça az olduğu gibi, insülin direncini düşürmede de etkili bir meyvedir. Ancak etkileri çok güçlü olacağından düzenli tüketilecekse öncesinde bir uzmana danışılması önerilir.
ELMA
Yüksek potasyum, lif ve B, C ve K vitaminleri içeriği sayesinde çok besleyicidir. Elma antioksidanları kalp sağlığını iyileştirmeye, kardiyovasküler hastalıkları önlemeye ve tip 2 diyabet riskini düşürmeye yardımcı olur.
AVOKADO
Avokadonun, yağ oranı yüksektir ve bunun yüzde 60'ı tekli doymamış yağlardan gelir. Araştırmalar, kalp hastalığına karşı korunmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Aynı zamanda mükemmel bir potasyum, folat ve lif kaynağıdır ve bunların tümü kalp ve kardiyovasküler sisteme fayda sağlar.
Ek olarak başka bir çalışma, avokadonun yağ ve lif içeriğinin, iştahı düzenlemeye yardımcı olan tokluk hissine yol açtığını göstermiştir.
YABAN MERSİNİ
Kardiyovasküler hastalıklar, Alzheimer hastalığı ve diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olan en zengin antioksidanlar yaban mersininde bolca bulunmaktadır. Manganeze ek olarak lif ve C ve K vitamini de içerdiğinden vazgeçilmez bir meyvedir.
TÜKETMEDEN ÖNCE
Meyveler de ne kadar olsalar da belirli rahatsızlıklarda ve bazı ilaçların düzenli kullanımında tüketilmeleri önerilmez ya da belirli bir seviyenin altında tüketilmesi gerekir. Bu nedenle beslenmenizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce bir uzmana danışmanız büyük önem taşımaktadır.