Uzun süre tok tutan ve yüksek lif içeren karnabaharın faydaları saymakla bitmiyor. Sindirimi ve hazmı kolay olan bu besin bağırsak hareketlerini düzenlediği için güçlü sebzeler arasında üst sıralarda yerini alıyor. Uzun süre tok tutmasından dolayı diyet listelerinin vazgeçilmezi olan bu sebzeyi şeker hastaları da rahatlıkla tüketilebilir. Öte yandan kalp sağlığına destek olurken bağışıklık sistemini de güçlendirir.
KARNABAHARIN BİLİNMEYEN 8 FAYDASI
Sindirimi düzenliyor, zararlı bakterilerin vücutta birikmesini önlüyor.
İçerdiği yüksek oranda A vitamini sayesinde katarakt hastalığına engel oluyor.
Sinir sistemindeki hücreleri yeniliyor. Bu sayede stres ve depresyon riskini azaltıyor.
Karnabahar suyunun içerisinde thaiamin maddesi bulunuyor. Bu madde ise beyin sağlığını koruyor, Alzheimer hastalığına engel oluyor.
Yine karnabahar suyu, regl sancılarına iyi geliyor. Aynı zamanda idrar yolu enfeksiyonlarını da iyileştiriyor.
Karnabahar, yüksek lif oranıyla kolesterolü dengeliyor.
Son zamanlarda yapılan araştırmalar, karnabaharın kansere karşı etkili olduğunu ortaya koydu. Karnabahar, akciğer, mesane ve meme kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünün riskini azaltıyor.
Demir içeriği sayesinde kansızlık sorununa iyi geliyor. Kansızlığa bağlı olarak ortaya çıkan yorgunluk, halsizlik gibi semptomları ortadan kaldırıyor.