Yüzde 92'si sudan oluşan karpuz, içerdiği yüksek su oranı, vitamin ve mineraller ile kanserden cildi gençleştirmeye, saçları beslemesinden kilo vermeye dek çok sayıda fayda sağlar. Ayrıca A, B1, B5, B6, C vitaminleri, potasyum açısından zengin olan bu meyve yağ, kolesterol ve sodyum içermez. Buna karşın şeker oranı yüksek bir meyve olduğundan, iki üçgen dilimden (kabuğuyla beraber 280 gram) fazla tüketilmemesi önemli. 2 dilim (280 gram) karpuz 80 kalori değerinde. 20 gr şeker, 270 mg potasyum, 17 gr A vitamini, 21 gr C vitamini, 4 gr demir, 1 gr lif içeriyor. Faydalarına gelince: Kabızlığa iyi gelir. * Tansiyonu düzenler. * Cildi canlandırır. * Uyku kalitesini artırır. * Kas ağrılarını azaltır.