Elma sirkesi, antimikrobiyal etkileri dahil olmak üzere birbirinden farklı sağlık özelliklerine sahip olarak öne çıkıyor. Yapılan küçük çalışma, sirkenin yüksek karbonhidratlı bir yemek sırasında insülin duyarlılığını yüzde 19-34 artırabileceğini ve kan şekerini, insülin yanıtını önemli ölçüde azaltabileceğini öne sürüyor.

Diyabeti olan kişilerde yapılan bir küçük araştırma, yatmadan önce 2 yemek kaşığı elma sirkesi tüketmenin ertesi sabah açlık kan şekerini yüzde 4 oranında azalttığını ortaya koydu.

AVOKADOYU DOMATES VE HAVUÇLA BİRLİKTE YİYİN
Yüksek besin değeriyle sağlığa faydaları saymakla bitmeyen avokado, son yıllarda sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmez parçası haline geldi. Avokado tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri paylaşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, avokadonun faydalarını açıkladı.
Haftada 3-4 kez yarım avokadonun ağırlıklı olarak kahvaltıda veya öğle ve akşam öğünlerinde salata ile tüketilebileceğini vurgulayan Eren, "Avokado, domates ve havuç ile tüketildiğinde yağda çözünen A, D, E, K vitaminlerinin emilimini artırıyor. Benzer şekilde ıspanak, roka ve marul gibi yeşil yapraklı sebzelerle birlikte tüketildiğinde ise bu sebzelerde bulunan K vitamini ve antioksidanların emiliminin artmasına destek oluyor" dedi. Eren, bu sayılanlara ek olarak avokadonun; kinoa, esmer pirinç ve yulaf gibi tam tahıllarla tüketildiğinde gıdalardan alınan lif miktarını da artırarak sindirimi desteklediğini söyledi.

KAHVALTIDA CEVİZ YEMEK ODAKLANMAYI ARTIRIYOR
Food & Function dergisinde yayımlanan bir çalışmaya göre, her sabah kahvaltınıza 50 gram ceviz eklemek, beyin fonksiyonları üzerinde olumlu etki yaratabiliyor. Katılımcılar, cevizle zenginleştirilmiş bir kahvaltı ve aynı kaloride başka bir kahvaltı menüsü tükettikten sonra bilişsel testlere sokuldu. Bilim insanları, ceviz içeren kahvaltının ardından hafıza testlerinde daha iyi performans gözlemledi. Bu besin öğeleri birlikte çalışarak zihinsel fonksiyonları artırıyor, odaklanmayı ve hafızayı destekliyor.