İzmir Özel Türk Koleji Büyükçiğli Kampüsü ve Bahattin Tatış Kampüsü öğrencileri Comenius projesi çerçevesinde yurtdışından gelen proje partnerlerini ağırladı. Ülkemizin kültürünü, İzmir'i ve eğitim sistemimizi tanımak amacı ile İzmir'e gelen yabancı öğrencileri, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da çalışmalarından dolayı tebrik etti.
Büyükçiğli Kampüsü öğrencilerinin "Being Young in Europe" başlığı altında çalıştığı proje kapsamında İzmir'e gelen; Avusturya, Almanya, İspanya, Yunanistan ve Letonyalı öğrenciler bir hafta boyunca İzmir'in tarihi ve sayfiye yerlerini, doğal yaşam parkını gezdi ve derslere girdi.
Çiğli proje sorumlusu Dilek Erci, "Avrupa'da; geçmişte ve günümüzde genç olmak" başlığıyla Avrupalı gençlerin günlük hayatları, okul hayatları, sosyal hayatları konusunu işlediklerini belirtti. İTK Bahattin Tatış Kampüsü öğrencileri de İngiltere, Wales, İtalya, Litvanya, Malta, Portekiz, Romanya'dan gelen proje ortaklarını ağırladı. "Avrupa Birliği Vatandaşlarının büyük kentlerde karşılaştıkları sorunlar ve üstesinden gelme yolları" konu başlığındaki çalışmalarını yürüten İTK Bahattin Tatış Kampüsü öğrencileri, yurtdışından gelen partner okullar ile dolu dolu bir hafta geçirdi.