• BIST
    %0.89
    78.384,78
    EURO
    -%0.86
    4,4760
    USD
    %0.66
    3,8608
    GBP
    %0.66
    3,8608
    CHF
    %0.66
    3,8608
    JPY
    %0.66
    3,8608
  • 25°C

Yemek sektörünün çılgın adamı

20.08.2011, 16:48 Güncelleme Tarihi: 20.08.2011, 17:26


Kohen Levent Marina'da La Cigal, La Cigale Lounge, Apropa Cafe, Potiri Meyhanesi, Jac Bar, Tarasa Nostalji ile İzmirlileri buluşturacak




- Jo, Levent Marina'da yarattığın güzellik İzmir için hayırlı uğurlu olsun.

Ben Levent Marina'nın işletmeciliğini alan Dirinler Döküm'ün alt kiracısıyım. Kısa süre içerisinde marinanın tüm alt ve üst yapısını değiştiren, adeta baştan yaratan Dirinler'in hedefi marinayı hareketli bir yaşam merkezine dönüştürmekti. Birlikte bu yolda özgün tasarımlı altı mekan ile altı yıldızlı bir işletmeyi hayata geçirdik.
- İzmir'e kafe kültürünü getiren insansın. Sence bu yolda İzmir ne kadar yol katetti?
Bence İzmir çok yavaş. 4 milyon nüfusu olan bir şehirde bu kadar az kafe restaurant şaşırtıcı ve seçenekler çok zayıf.
- İzmir ile diğer büyük şehirleri kıyasladığında İzmirlinin sosyal hayatını nasıl değerlendiriyorsun?
İzmirliler, o kadar modern olmasına rağmen çok dışarı çıkmayan bir kitle. Tabii bu biraz da gelir düzeyi ile bağlantılı. Gelir düzeyi iyi olanda da dışarı çıkma isteği yok. Alsancak gibi merkezi bir yerde kışın 20:00 dediniz mi sokaklar boşalıyor. Oysa İstanbul'da bir kar yağar, herkes bir kafede ya da bir bira peşinde... Yeter ki o günün stresini bir mekana gidip atsın. Sinerji eksik!

- Bütün işletmeciler Çeşme'de mekan açarken sen Çeşme'deki mekanını devrettin.. Neden?
Çeşme'nin çok kısa bir sezonu var. Herhalde bu gittikçe daha da kısalıyor. Eskiden insanlar ev açıp iki ay kalıyorlardı; fakat artık bu da azalıyor. Hafta içi işe haftanın üç günü Çeşme'ye geliyor. Harcadığımız yatırıma ve sarfettiğimiz kuvvete değer mi?
- Sezonun uzaması için Çeşme'de neler yapılabilir ?
Bence sezon yalnız Alaçatı'da uzar. Sezonu uzatmak için kışın o dar sokakları sıcaklığı koruyacak, çok daha fazla kültürel faaliyet, daha ucuz ve kaliteyi bozmayan otel, değişik hafta sonu eğlenceleri, paket programlar ve tüm dükkanların açık olması, yeni bir pazar yeri, bol ısıtıcılar, sokakta müzik, sergi gibi faaliyetler. Tabii belediyenin de çok katkısı gerek.
- İzmir'e bir sürü mekan kazandırdın.. İstanbul gibi hayat ritminin yüksek olduğu bir kente yatırım yapmayı düşünmüyor musun?
Restoran işi çok zordur ve başında olmak zorundasınız. Ayrıca İzmir'in huzurunu başka bir yerde bulmak çok zor. Evet belki İstanbul'da olsaydım daha çok iş yapardım fakat İzmir'i cidden çok seviyorum. Pek yakında yeni geniş kapsamlı ve çok değişik bir tavuk zinciri kurmayı düşünüyorum. O zaman da inşallah tüm Türkiye'ye dağıtırız. O da beni İzmir'den uzak tutmaya mecbur etmez.
- Sence İzmir layık olduğu yerde mi?
Maalesef İzmir sanayisi olmayan ya da kendini düzeltme çabası az olan bir şehir. Bu da tabii ki şehri uyku şehrine döndürüyor. Bu kadar insan okutuyoruz ve hepsi başka bir yerlere kaymak için çalışıyor.
O güzel nesil giderse ne anladık bu işten. Maalesef tenkit yapmak çok kolay ama gene de seviyorum. Bence bir şeye ulaşmak için hele bu devirde çok ama çok çalışmak ve belediyelerin, sanatçıların , işverenlerın 'ne yapabiliriz'i düşünmesi gerek.



Yemek sektörünün çılgın adamı haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN