"Hepimizin meleği var"

Biz yardım istemeden meleklerimiz bize yardım edemiyorlar. Eğer bunu yaparlarsa özgür irademize müdahale etmiş oluyorlar; bütün anahtar bu işte

RÖPORTAJ: ÖZKAN BİNOL
Önce Robert Kolej ardından Boğaziçi Üniversitesi ve P&G'da 13 yıl üst düzey yöneticilik. Bu başarılı geçmişe sahip olan Beki İkala Erikli işinden ayrılıp spiritüalizmle tanışıyor ve hayatını değiştiriyor. O şimdi Meleklerle Yaşam Eğitmenliği yapıyor. Yazdığı kitaplar liste başlarından inmiyor. Beki Hanım yaşadığı mucizeleri ve meleklerle iletişim kurma yollarını anlatıyor. Okuyun meleklerin gücünden siz de yararlanın.
- Beki Hanım önce çok iyi bir eğitim, ardından sıkı bir kariyer. Ne oldu da aniden hayatınızı nasıl değiştirdiniz?
Oğlumu doğurduktan sonra doğum iznine ayrıldım. Oğlum 3.5 aylık olunca da işe döndüm. Yoğun çalışıyordum ama oğlumun karakterinde değişmeler olduğu gözümden kaçmıyordu. Bir iş seyahatinden dönüşte ona sarılmak isterken o bana bir tokat attı. Hayatımı değiştirmemle ilgili ilk işaret oydu.
- Daha önceden bir planınız bir var mıydı?
Bir dönem ters bir müdüre rast geldim. Ben başarı odaklı çalışıyorum tamamen. Performans değerlendirmesi yaparken bana "Senin yükseltmen gereken yol içgüdülerin" dedi. Ben bunu kabul etmedim. Hani nerede P&G'nin kriterleri, nerede onun eleştirirleri. "Ne diyorsunuz siz" dedim. Bana "İstersen güçlü yönlerine odaklan, istersen değiştirmen gereken yönlerine" bak böyle daha başarılı olursun dedi. İyi de içgüdülerimi nasıl yükselteceğim? Hemen araştırmaya başladım. Allah'tan o zaman NLP koçluğum vardı. Tüm bunları öğrenmeye başladım ama bir yere kadar. Asıl melekler; içgüdü odur. O eğitimlerde yaşam amacımı öğrendim. Daniel Goleman'ın duygusal zeka hakkında makaleleri ve bir kitabı var. Duygusal zeka neden önemlidir onu anlatıyor. Nasılı yok, ben bunu nasıl öğreneceğim. Bir de şunu yazıyor: IQ ile doğulur EQ ile geliştirilebilir. O zaman nasıl geliştireceğim ben bunu. En sonunda Meleklerle buldum. Executive NLP eğitiminde o anda öyle bir şeyler yaşadım ki birden bire yaşam amacım net bir şekilde belirdi. Ve 13 sene yanlış merdivene tırmandığımı anladım. Altı boş.

- Meleklerden yardım isteneceğini ilk nasıl keşfettiniz?

Hepimizde var olan bir şey bu ama yetiştiriliş tarzımızdan dolayı belki yeni farkına varıyoruz. Tamamen rasyonel, tamamen fiziksel olana odaklanıyorsunuz. Bir arkadaşım bir kitap verdi; al şunu oku dedi. Kitap meleklerle ilgiliydi. İlk tepkim "Yok daha neler" olmuştu. Can sıkıntısından kitabı okuyunca nötr yaklaşıp denemeye karar verdim. Sonrasında hayatımda öyle şeyler yaşadım ki...
- Bunun üzerine gidip eğitim aldınız
E tabii, bu kadar tesadüften sonra ben bu konuda her şeyi öğrenmeliyim dedim; kitap okumaya başladım. Hawaii'deydi almak istediğim eğitim, bir tek orada vardı. Ve oraya gittim.
- Siz de bir melek misiniz?
Hayır, sadece bazı insanların yüreğinde, insanlara yardım etme isteği var. Onlar ışık işçisi... Ben sadece bir şekilde bildiklerimi paylaşmak istiyorum. Benim hayatım değişti, onların da hayatı değişsin. Çalışarak bir şeyler başarılır. Tabi ki çalışacağız ama daha kolay bir yolu var. Bunu öğrenince hayatım değişti. Bu kadar sene bunlardan uzak nasıl yaşadım dedim.
- Son yıllarda herkes evrene mesajını gönderiyor ve bekliyor. Maddi dünyadan kafamızı kaldırıp manevi dünyayı yeni mi keşfettik?
Orası öyle. Zamanı geldi bence. Bizim de uyanma zamanımız kutsal kitaplarda yazıyor. Müslüman bir ülkedeyiz, melekler imanın şartlarından bir tanesi. Ben şahsen meleklerden yardım isteneceğini bilmiyordum. Allah çok büyük, ondan büyük şeyler istenir diye bir düşüncemiz vardı. Akşam dua edersiniz, sağlık için yardım dilersiniz. Diğer isteklerimiz için Allah'ın sevgi dolu ellerinin olduğunu hatırlamak çok yeni.
- Bu bir din mi?
Melekler dinler üstüdür. Hiçbir şeye inanmasanız bile hepimizin meleği var. Allah'ın sevgi dolu elleri deyin ya da gücün bize uzanan parçası. Bir gün agnostik bir gazeteciyle tanıştım. Bir şekilde neresinden tutacağını bilemedim, hisleriniz vardır ya dedim. Evet, bu aralar çok içgüdüsel oldum. İşte bunu herkes yaşıyor zaten. Adına ben melek diyorum.
- Melekler inanana da, inanmayana da yardım eder mi?
Evet, yardım eder diyebiliriz. Biz yardım istemeden meleklerimiz bize yardım edemiyorlar. Eğer bunu yaparlarsa özgür irademize müdahale etmiş oluyorlar; bütün anahtar bu işte.
- Birden fazla melekten mi bahsediyorsunuz?
Her insanın iki özel meleği, onun dışında baş melekler var. Bunun 4 tanesi Kuran'da yazıyor ama bundan da çok var. Ben de daha yeni baş melekle yaşıyorum. Dünyanın enerjileri değişmeye başladı. Bu dönemde pek çok yardım ve baş melek var.
- Melekleri görme, hissetme şansımız var mı?
Önce yardım istemek lazım, melekleri hissetmeseniz de görmeseniz de. Bir laf vardır: Asıl kutsananlar görmeden de inananlardır der. Gerçekten Allah'tan yardım istemek için görmemiz gerekmiyor. Yardım isteyin ve unutun, istediğim işi bulmak istiyorum deyip bırakın. Görmek, hissetmek öteki tarafı, öteki tarafa hassasiyetiyle olur. Kendi enerjinizi arındırdıkça, İslamiyet'te kalbimiz yıkandıkça derler. O zaman tortulardan arınıyoruz zaten, daha fazla titreşimimiz artıyor, enerjimiz yükseldiği için daha hassas hale gelebiliyoruz. Genelde gördüğümüz ışık çarpmalarını eğitimlerde soruyorum; gözler açık ya da kapalı ışık çarpması. Gözlerinde hiçbir şey yok aslında, melekler geçerken onların ışıklarını görüyoruz. Kameralar bunu tespit ediyorlar. Bununla ilgili fotoğraf ustası toz bulutu diyor. Bir Alman profesör bunu araştırdı. ORB Fenomeni diye bulabilirsiniz internetten. Gerçekten araştırdılar ama toz ya da buhar ortamında olmadığı kesin. Çok tartışıldığı için yazmıyorum kitaplara. Görmeye takmanıza gerek yok, meleklerin yardımını isteyin ki hayatınız biraz daha kolaylaşsın.
- Bir de renklerinden bahsediyorsunuz.
Her meleğin farklı enerjisi var. Mesela yeşil şifa Rafael. Mikail nazar boncuğu rengi. Türkler Şamanist bir toplumdan geliyor. Kurşunun içinde bilimsel olarak kanıtları çıkmaya başladı. Bilimle ruhani hayat en sonunda birleşmeye başladı.
- Geçmişi nasıl şifalandırıyorsunuz?
Meleklerle yaşamak günlük hayatta yürüdüğümüz yolu kolaylaştırıyor. Milat olarak getirdiğimiz bazı konular var. Bunu düzelttiğinizi düşünün. Uyguluyorsunuz yine de böyle oluyor. Bunlar bilinçaltından gelen şeyler, bunlarla ilgili teoriler var. Kimi genlerden kolektif bilinçtir der. Biz buraya gelirken deneyimlerini beynimize miras aldık. İsteyen reenkarnasyon da diyebilir buna. Eğer bazı şeylere zor ulaşıyorsam, belki geçmişten gelen bir şeyler var. Genlerimden bunu temizlemek lazım. Meleklerin Gücü kitabımdan sonra ilk iş bunun CD'sini çıkarmak oldu. Geçmişini şifalandırmak için o CD ile çalışanlar benim hayatım değişti diye geliyor bana şimdi.
- Hasta olanlar nasıl şifa buluyor?
Böyle dönemlerde manevi güçlerden çok destek almak lazım. Bir hastanın iyileşeceğine inanıp inanmaması çok önemli. Secret'ın DVD'sinde çok önemli bir vaka var mesela. Bir iş adamının uçağı çakılıyor yere. Tek yapabildiği şey göz kırpmak, bundan sonra hayatın böyle olacağına inanıyorlar. "Benim içimden bir ses daha derin nefes almamı söyledi" diyor. Daha derin nefes alınca diyafram makinesi alarm vermeye başlıyor. Koşuyorlar ne oldu diye adam makinesiz nefes almaya başlıyor, gözleriyle anlatıyor her şeyi. Hemşireler alfabeyi tutuyor ona. Ben buradan yürüyerek çıkacağım yazdırıyor ve çıkıyor. Bu tıbben imkansız, fiziksel dünyada kanıtı olan örneklerden bir tanesi. İnanmayan seyretsin.
- Hatta denesinler.
Yürekten isteyin ve unutun diyeceğim. Genellikle insanlar şurada hata yapıyor: Zamana takıyorlar. O kadar çok istiyoruz ki, isteyip unutmak çok önemli. Bazen adım atmak gerekiyor. Tabi başvurmak, çalışmak gerekiyor. Yayma, yaz diyorlar. Oturup yazıyorsunuz, bunlar atmanız gereken önemli adımlar, isteyip bırakmaktan söz ediyoruz. İstedim ama hayatta olmaz. Bitti. Kapıyı kapattınız, bitti. Neden Allah'tan istemiyoruz. Allah'ın bize yolladığı melekler ya da içiniz rahat etsin diye Allah'ın izniyle isteyin. Yukarı havale edin ve çekilin. Kaç gün geçti hala tık yok; böyle engel koymaya başlıyoruz. Zaman da koymayalım. Allah vermeyeceğini istetmez. Çıkar kendini aradan, ortaya çıksın Yaradan. Muhteşem bir söz.
- Melekler gelecekten haber veriyor mu?
Geleceği biz yaratıyoruz. Dünyamızın geleceğini de kolektif olarak tabi ki biz yaratıyoruz. Kader var. Meleklerin asıl görevi bizim için en hayırlı, en güzel, sağlıklı olan yolu göstermek. Onlar bize rehberlik ediyor. İki tane ses var içimizde: Melek ya da öteki ses, ister ego ister şeytan deyin.
- Geleceği falla arayanlara ne diyeceksiniz?
Ben şahnen şu falı tehlikeli buluyorum. Çünkü fala bakan insan acaba hangi sesi dinliyor. Eğer o kötü bir enerjiyse, mesela 5 yıl sonra boşanacaksın derse, işte o geleceğe odaklanırsınız. Baş Melek Mikail bununla ilgili mesaj gönderdi bana. Melek Mikail bana "Enerjinizi kimin açtığınızı iyi bilin" dedi. P&G'de çalışan bir arkadaşım bana "Benim boşanmam, tarot falcısının boşanacaksın demesinden sonra oldu" dedi. Evliliğinde hiçbir sorun yoktu, kendisi hala bekar ve hayatını yalnız geçirdi. Bu yüzden ben Meleklerin rehberliğini almalarını öğütlüyorum bana danışanlara. Allah hepimizi seviyor. Bazılarımıza büyük dersler verdi ama aşamayacağımız dertler değil bunlar. Allah ve Melekleri sonuna kadar yanımızda.
- Bu konuyla ilgili eğitimler de veriyorsunuz. Başvuranlar arasından eğitime alacaklarınızı nasıl seçiyorsunuz?
Lütfen gelmesi gereken insanlar gelsin diyorum. Eğitimler dönem dönem sık yapıyoruz. O zaman 20, 40, 50 kişilik özel eğitimlerimiz de var. Şirketler de katılıyorlar.
- İşyerindeki başarı için mi?
Başarı ama kolay yoldan başarı, kolay yoldan zengin olma değil. Yüreğinin istediği o gücü arkana alarak öyle bir rüzgar geliyor ki, bazı kapılar uğraşırsınız kapalı kalır. Diyecek ki senin kapın bu.
- Sadece İstanbul da mı eğitimleriniz?
Her yere gidiyoruz. İzmir, Ankara. Antalya'dan, Kıbrıs'tan çok talep var. Kıbrıs'ın enerjisine aşığım, bütün adanın enerjisi çok yüksek. Çok açıklar, yürekleri temiz. Bazıları içinizi rahatlatır. O insan adına melek demese de meleklerin mesajlarını iletir. Annecim ağzına sağlık içim ferahladı deriz mesela. Bu eğitimlerde sık sık bu tarz kişilerle karşılaşmam mümkün oluyor.
Kitapta adı geçen meleklerden bazıları
Başmelek Mikail: Adı 'Allah gibi olan' anlamında. Mikail'in görevi egoyu ve korkuyu uzaklaştırmak. Her türlü tehlikeye karşı kusursuz kalkanıyla sizi korur. Hangi melekten yardım isteyeceğini bilmiyorsanız ona başvurun.
Başmelek Azrail: Adının anlamı 'Allah'ın yardım eden eli'. Azrail, canımızı almaz, ölüm anında bize yardım eder, ışığa doğru yumuşak geçiş yapmayı sağlar. Kaybetme acısını hafifletir. Bir ölüm durumunda onu, kendiniz ve sevdikleriniz için yardıma çağırabilirsiniz.
Başmelek Cebrail: Yazar, konuşmacı, gazeteci, iletişimci ve çocukların başmeleği. İncil'de Meryem'e hamile olduğunu bildiren melek olduğu düşünülür. Bu yüzden habercidir. Adının anlamı 'Allah benim gücümdür'.
Başmelek İsrafil: İyileşme için 'Allah'ın şifacısı' anlamına gelen İsrafil'i çağırmak gerekir. Her türlü ağrı fiziksel, duygusal, ruhsal yardımı ondan isteyin. Şifa için yol göstermesini isterseniz, İsrafil, aurasının rengi olan yeşil ışıkla sizi sarar. Yeşil şifanın rengidir ve özel kişiler İsrafil çevredeyken yeşil kıvılcımlar görür.
Başmelek Uriel: Bize ve hayatımıza ışık tutmak için var. Adı 'Allah'ın ışık veren eli' anlamında. Her ortama, konuya, çözemediğiniz her türlü probleme ışık tutarak çözmenizi sağlar. Unuttuğunuz konuyu da hatırlatır.
Başmelek Sandalfon: Müziğin ve yerine gelen duaların başmeleği. Moraliniz bozuksa, kendinizi yalnız hissediyorsanız onu çağırın. Bilin ki her dua duyulur, her istediğiniz olur. Unutmayın sınır da sizsiniz, engel de...
Başmelek Raziel: Ezoterik (içe ait) sırların başmeleğidir. Allah'ın tahtına en yakın oturan olduğu ve onun tüm sırlarına vakıf olduğu söylenir. Adı 'Allah'ın sırları' anlamını taşır. Simyanın, yaratmanın, dönüşümün başmeleğidir.
Başmelek Raguel: 'Allah'ın arkadaşı' anlamına geliyor. İlişkileri şifalandırır, ortama huzur getirir. İyi gitmesini istediğiniz ilişkilerde, bir tartışma ortamında ya da bir iş toplantısında Raguel'i çağırın. Konunun yumuşak şekilde halledilmesine yardım eder. O anda verdiği tavsiyelere uyun. Susmanız gerekiyorsa, zor da olsa susun.
Başmelek Ceremayel: Affetmenin de başmeleğidir. Affetmeme duygusu vücut için bir zehirdir. Duygusal detoks için Ceremayel'den yardım isteyin.
Başmelek Samuel: Adının anlamı 'her şeyi gören'. Hayatınızın kaybolan parçalarını bulmanıza yardım eder. Hayatınızın işini, eşini, evini bulmak gibi... Evde bir şey kaybettiğinizde en önemli eşya bulucunuz olabilir.
Başmelek Ariel: 'Allah'ın dişi aslanı' olarak bilinir. Cesarete ihtiyacınız olduğunda Başmelek Ariel'i çağırın. Kalbinizin istediği yolda ilerlemeniz için ihtiyacınız.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.