• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

Kalbi fıstık gibi yapmak zor değil!

Kalbi fıstık gibi yapmak zor değil!
Giriş Tarihi: 11.10.2019

Bugüne kadar belki de sadece çerez olarak tükettiğiniz , vücudunuzdaki en önemli organlardan biri olan kalbinizin yaşlanmasını geciktiriyor. Bu lezzetli gıda, damarların gücünü de artırıyor

Baklavadan yemeklere, tatlılardan çerezlere kadar birçok alanda Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasına giren Antep fıstığı, uzmanlara göre kuruyemişler arasında en sağlıklı olanı. İngiliz uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, Antep fıstığı kan şekerini düzenlediği gibi öğleden sonraları yaşanan ani enerji düşüklüğünü önlemeye de yardımcı oluyor. Diyetisyen Derya Zünbülcan, Antep fıstığının tam bir şifa deposu olduğunu belirterek, "Spor sonrasında bir küçük avuç Antep fıstığı tüketerek hem kas sağlığını koruyabilir hem de kilo kontrolüne yardımcı olabilirsiniz" dedi. Zünbülcan, kalp sağlığı açısından önemli bir yere sahip olan Antep fıstığının tüketilmesi önerisinde bulunarak, "Antep fıstığı oleik asit içeriyor. Bu asit kalbi yaşlanmaktan koruyor. Damarların sağlığını arttırıyor. Özellikle Amerikan Kalp Birliği de sağlıklı ve iyi kalp için Antep fıstığını öneriyor" diye konuştu.

KİLO DA VERDİRİYOR

Antep fıstığının kan şekeri kontrolünü sağladığını, bu nedenle öğleden sonra yaşanan halsizlik ve yorgunluk şikayetlerinin giderilmesinde etkili olduğunu kaydeden Zünbülcan, kilo verme konusunda da ürünün mucizevi özelliklere sahip olduğunu aktararak, şunları söyledi: "Kilo vermek isteyenler Antep fıstığından kaçar. 'Yüksek kalorili' deriz. Oysa Antep fıstığındaki oleik asit, özellikle bel bölgesinden zayıflamada oldukça kıymetli. Burada önemli olan miktar kontrolü. Yaklaşık bir avuç Antep fıstığı 160 kalori içeriyor. Bunun da 13 gramı oleik asit gibi sağlıklı bir yağdan oluşuyor. Antep fıstığını kullanabiliriz fakat miktar kontrolüne dikkat etmeliyiz" dedi.

SPOR SONRASI BİR AVUÇ YİYİN

Antep fıstığının kansızlıkla mücadelede de önemli bir ürün olduğuna dikkat çeken Zünbülcan, "Kara üzüm özü ile birlikte tüketildiğinde, faydası daha iyi anlaşılacak. Dünyada yetişen Antep fıstığı türlerine göre bizim ülkemizde yetişen Antep fıstığının değeri, içerdiği vitamin ve mineral açısından daha yüksek. Kas sağlığı açısından da çok önemli. Sporcular, spor sonrası kaslarını toparlamak için 'Ne tüketmeliyim' diye bir besin arıyorlarsa, bunun cevabı Antep fıstığı. Spor sonrasında bir küçük avuç Antep fıstığı tüketerek hem kas sağlığını koruyabilir hem de kilo kontrolüne yardımcı olabilirsiniz" dedi.

BİTKİSEL PROTEİN DEPOSU

Antep fıstığının son derece faydalı, protein ve demir içeriği açısından zengin bir ürün olduğunu söyleyen Demokrasi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Reyhan İrkin, "Antep fıstığı bitkisel protein kaynaklı bir ürün. Ancak her üründe olduğu gibi Antep fıstığının da ölçülü tüketilmesi gerekir. 100 gramı yaklaşık 600 kalori" dedi.

Kalbi fıstık gibi yapmak zor değil! haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN