Yemeklerden sonra ağız kokusunu gidermek için çiğnenen karanfil birçok vitamin içeriyor. Sadece bir çay kaşığı karanfilde manganez, lif, C ve K vitaminleri bulunuyor. Manganez beyin işlevini artırırken kemiklerin oluşumuna da yardımcı olur. C ve K vitaminleri ise bağışıklığı arttırır ve kanın pıhtılaşmasını önler. K vitamini kemik sağlığı için de önemlidir. Ayrıca, karanfil yağının baş ağrıları ve şişkinliği azalttığı da bilinmektedir.
Bir çay kaşığı karanfil beyin işlevini artırıyor haberine yapılan yorumlar ( yorum)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.