Aç kalarak yapılan diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflattığını belirten Diyetisyen, "Kısa sürede kilo vermek için tercih edilen uzun süreli açlık ve şok diyetler sadece bir besine yöneldiği için kişinin sağlığını riske atıyor. Aç kalarak yapılan diyetler vücudun ihtiyacı olan besini alamadığı için direnç düşüyor ve hastalığa sebep oluyor. Kişi hem bağışıklığını düşürüyor hem de çok fazla açlık yaşıyor" dedi.
SAĞLIKLI ZAYIFLAMA
Bu yöntemin tehlikeli olduğuna dikkat çeken Akbulut, "İnsanlar her türlü kilo verirler. İlaç kullanarak, internette bulunan diyet programlarını kullanarak, aç kalarak ya da farklı kürlerle şok diyetlerle de kilo verebilirler. Ama bu programlar kişinin sağlığını riske atar. O yüzden de diyetisyen eşliğinde bireye özgü hazırlanan diyet programlarıyla kilo vermeleri hem sağlıklı bir sürecin ilerlemesini hem de kilo verme sürecinin daha keyifli geçmesini sağlıyor" şeklinde konuştu.
YEMEK ÖNCESI ELMA
YOĞUN miktarda lif ve su içeren elma, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilebilir. Elmayı yemekten önce yediğinizde ise, kendinizi daha tok hissedersiniz. Böylece ana öğün öncesinde daha az yemek hissi oluşur ve diyetinizde sağlıklı bir ilerleme kaydedersiniz.
YESİL ÇAY SAYESİNDE YAG YAKABİLİRSİNİZ
KİLO verme sürecinde en çok tercih edilen içeceklerden biri yeşil çaydır. İştah bastırıcı özelliğinin yanı sıra insülin seviyelerinizi denge altında tutup, vücudunuzdaki yağ oranını azaltır. Ayrıca yeşil çayın bağışıklığa olumlu etkileri bulunmaktadır.
VERDİGİNİZ KİLOYU GERI ALIRSINIZ
ŞOK diyetlerin vücutta kas ve su kaybına neden olduğunu da belirten Akbulut, "Şok diyetlerde kişinin fazla açlık çektiği programlar. Genellikle kişi sadece tek bir besine yöneliyor. Sadece, salatalık ya da lahana tüketiyor bir hafta boyunca ya da üç gün boyunca. Kilo verimi daha belirgin oluyor ama kalıcı olmuyor. Yağ yakılmadığı zamanda verdiğimiz kilo ya kas kaybını ya da su kaybını sağlıyor. Bu tür programları bıraktığımız zamanda verdiğimiz kilonun büyük bir çoğunluğunu geri alıyoruz" ifadelerini kullandı.
KAHVALTI MENÜSÜNE YOGURDU DA EKLEYİN
YEMEKLERİN yanında sıklıkla tüketilen yoğurt, sabah kahvaltılarında da menüye eklenebilir. Tokluk hissi sağlayan yoğurdun suyunda bolca bulunan riboflavin enerji verir. Yoğurt yağ yakımına yardımcı olmasıyla diyet menülerinin vazgeçilmezidir.