Karpuz, sıvı içermesi ve antioksidan yapısından dolayı önemli bir besin kaynağıdır. Karpuz içerisinde yer alan besin değeri sayesinde kalp sağlığını destekler, kas ağrılarını azaltır, kilo kontrolüne, sindirim sistemi ve cilt sağlığını destekler. Birçok kronik hastalığın da önlenmesine yardımcı olur. Bunun yanında karpuz, tatlı krizlerini en hafif şekilde atlatmanın iyi bir yoludur. Bu nedenle karpuz, kilo kontrolünü de destekler. Karpuzun kabuğu da lif, C vitamini ve çinko gibi besinlerle doludur. Karpuz, magnezyum, potasyum, A ve C vitaminleri de dahil olmak üzere çeşitli besin maddeleri barındıran bir meyvedir. Aynı zamanda en çok su içeren ve kalorisi düşük besinler arasında yer alır. Karpuz, kan basıncını dengeler, A vitamini sayesinde göz ve cilt sağlığını destekler.

