Canan Düzdol

Saray bohçası

4 adet yufka
1 su bardağı kaşar rendesi
İç harcı için:
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 kase bezelye
2 adet domates
Tuz
İsteğe göre kimyon, karabiber, kekik
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz
Saray bohçası için önce harcı hazırlıyoruz. Harç için patates ve havuçları küp küp doğrayalım, bezelyelerle beraber haşlayalım. İç harcı için kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini yağda soğanla beraber kavuralım. Üzerine domates rendesi ilave edelim. Domatesler suyunu çekince hazırladığınız garnitürü, tuz ve baharatını ekleyip, birkaç kez karıştırıp soğumaya bırakalım. Daha sonra yufkayı düz bir zemine yayalım ve üzerine yağ sürüp, ikinci yufkayı da onun üzerine koyup ona da yağ sürdükten sonra yufkayı 8 eşit üçgen parça olacak şekilde bıçakla keselim. Üçgen parçanın geniş kısmına hazırladığımız iç harcından 3- 4 kaşık koyup bohça gibi katlayalım. Sonra fırın tepsisine sık olmayacak şekilde sıralayalım. Beşamel sos için iki bardak sütün içine iki kaşık un ve 1 kaşık yağ koyup koyulaşana kadar pişirelim. Son olarak önceden 180 derecede ısıttığımız fırında börekler pişince üzerlerine birer kaşık beşamel sos döküp kaşar rendesi serpelim ve tekrar fırına koyalım. Kaşarlar eriyip, üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Peynirli irmik helvası

125 g Orkide margarin
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 su bardağı irmik
100 g dil peyniri
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Üzerine:
Toz yeşil fıstık
Peynirli irmik helvası için ilk olarak tencerenin içine tereyağını ve sıvı yağı alın. Tereyağı eridikten sonra fıstığı ve irmiği aynı anda tencerenin içine dökün. Kısık ateşte sürekli karıştırın. Bir tencereye sütü, suyu ve toz şekeri koyup, ara sıra karıştırıp, yavaş yavaş kaynamaya bırakın. Helvayı sürekli karıştırarak, fıstıklar altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Kaynamakta olan sütlü şerbeti, irmiğin üzerine bir seferde dikkatlice dökün. Yavaş yavaş karıştırıp şerbetini çektirin. Ocağın ateşini kapatıp, helvanın üzerine kapak örtüp, birkaç dakika dinlendirdikten sonra, dil peynirini parçalara ayırın ve bir kalıp içerisine helvanın yarısını boşaltıp, ortasını çukur halde açın. Peyniri içine doldurup, üzerine kalan helvayı kapatın. Peynirin erimesi için 2 dakika bu şekilde bekletin. Servis tabağına ters çevirip, üzerine yeşil fıstık serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.