Canan Düzdol

Güveçte çipura

2 adet çipura
3 çorba kaşığı soğan suyu
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
2 çorba kaşığı krema
2 adet domates
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Limon
Güveçte çipura için ilk olarak çipuralarımızı temizleyip iyice yıkayalım. Temizledikten sonra balıkların orta kısımlarına bıçakla, uzunlamasına çentik atalım. Soğuk su, Orkide sıvı yağ, tuz ve defne yaprağından hazırlayacağımız sosta, balıkları marine edelim. Öte yandan havuç, domates ve soğanı küp şeklinde doğrayalım. Tereyağını bir tavada eritelim. Havuç ve sarmısakları pembeleşene kadar kavuralım. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında domatesleri de ekleyelim. Karışım suyunu çekmeye başladığında tuz, karabiber, pulbiber ve kremayı ekleyip karıştıralım, tavayı ocaktan alalım. hazırlamış olduğumuz bu karışımı tek kişilik güveçlere paylaştıralım. Marine ettiğimiz balıkları, karışımdan çıkartıp güveçlere, soğanlı karışımın üzerine yerleştirelim. Kesik kısımlarına birer dilim limon yerleştirelim. Patatesleri de dilimleyip balıkların yanlarına dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirelim. Maydanoz ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Balkabaklı tartölet

150 g margarin
2 su bardağından biraz fazla un
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım kg ayıklanmış kabak
1 kahve fincanı su
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı toz karanfil
Üzerine: Şam fıstığı
Balkabaklı tartölet için unu, çukur bir kaba boşaltıp ortasını havuz gibi açın. 2 yumurta sarısı ve 150 gram margarini ekleyin. Unun etrafına pudra şekeri ve vanilya dökün. Karışımı iyice yoğurup bir hamur hazırlayın. Yaklaşık olarak 10 dakika dinlendirin. Hazırladığınız hamuru yarım santim kalınlığında açın ve yağlanmış kalıplara yerleştirin. Tartöletlerin içi için, balkabağını küçük küçük doğrayın. 1 kahve fincanı suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Kabak püresine soğuk süt, bir yemek kaşığı margarin, çırpılmış yumurta, şeker ve karanfil ilave edip karıştırın. Hazırladığınız püreyi, tartöletlerin üzerine yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini şam fıstığıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.