Canan Düzdol

Terbiyeli zeytinyağlı kereviz

1 kg kereviz
2 orta boy havuç
1 adet kuru soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı un
Yemek köşemizde zaman zaman sizlerden gelen tariflere yer veriyoruz. Bugün de, bana gelen özel tariflerden birini köşemizde bulacaksınız. Yemeğin tarifi Gönül Çelik'ten. Gönül Hanım'ın Yeni Asır okuyucuları için seçtiği yemek ise terbiyeli zeytinyağlı kereviz. Tam da mevsimi olan bu sebzeyi, en leziz şekilde sofranıza koymak istiyorsanız işte tarifimiz... Terbiyeli zeytinyağlı kereviz için ilk olarak kerevizleri küp küp doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim. Bir tencereye kuru soğanları doğrayıp, zeytinyağını da ekleyelim ve kavuralım. Soğanların üzerine kerevizleri ilave edelim. Ardından havuçlarımızı da doğrayıp kerevizlerin içine ilave edelim. Üzerine un tuz ilave edip biraz kavuralım. Kavrulan kerevizlerin üzerine sıcak suyu ilave edelim ve yaklaşık 20 dakika pişirelim. Kerevizler, istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar pişirmeye devam edelim. Terbiyesi için; bir kasenin içine yumurta ve yarım limon suyunu ilave edip iyice çırpalım. Malzemeler homojen hale geldikten sonra pişmiş olan zeytinyağlı kerevizin içine yavaş yavaş ilave edelim ve karıştıralım. Arzuya göre sıcak ya da ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Pazılı kolay börek

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
2 adet yufka
İçi için:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı Orkide margarin
200 gram beyaz peynir
Kırmızı biber
Üzerine: Çörekotu
Pazılı kolay börek için iki yumurta, bir çay bardağı süt, bir çay bardağı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı yoğurdu bir kapta çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan bir miktar fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayın. Yarısını tepsideki yufkanın üzerine koyup, yumurtalı karışımdan sürün. Bu arada pazıları yıkayıp doğrayın. Margarini eritip yemeklik doğranmış soğanla pazıları yağda kavurun. Pazılar pişince ocaktan alın. Peynir ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Yufkanın üzerine pazılı harcı yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürüp, kenarları sarkan yufkayı içe doğru kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpip, 190 dereceli fırında pişirin. Sıcak ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.