Canan Düzdol

Avcı böreği

2 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
250 gram mantar
250 gram kıyma
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Krep için:
4 su bardağı süt
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yarım çay kaşığı tuz
Üzerine:
1 su bardağı galeta unu
3 adet yumurta
Kızartmak için: Orkide Ayçiçek yağı
Avcı böreği için süt, un, yumurta, ayçiçek yağı ve tuzu çırpalım. Yağlanmış, kızgın bir teflon tavaya kepçe ile krep hamurundan dökelim ve hamurun iki tarafını da pişirelim. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Böreğin harcı için bir tavada zeytinyağını ısıtalım ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz ve karabiberle tatlandıralım. Kreplerin içine, hazırladığımız harcı paylaştıralım. Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi saralım. Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batıralım, ardından galeta ununa bulayalım. Derin bir tavada ayçiçek yağını iyice kızdıralım. Börekleri, kızgın yağda kızartalım. Her yanı kızardıktan sonra dilimleyerek ya da bütün halde servis yapalım. Afiyet olsun.
Patlıcanlı poğaça
3/4 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
Tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için:
2 adet bostan patlıcanı
100 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peyniri
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
50 gram kaşar peyniri
Patlıcanlı poğaça için öncelikle genişçe bir kaba sıvı yağ, margarin, yarım bardak su, tuz ve aldığı kadar unu koyup karıştırın. Malzemelerden kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Poğaçanın içini hazırlamak için, bostan patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve robotta iyice ezin. Ezilmiş patlıcanları bir kaba aktarıp üzerine doğranmış peynirleri ilave edin ve karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Hamurdan, bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlere patlıcanlı iç malzemeden pay ederek yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları hafif yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.