Canan Düzdol

Kütahya köftesi

2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay brdağı bulgur
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Kütahya köftesinin öıÜün hazırlığı olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatalım. 1 saat sonra, ıslanmış tarhananın içine 1 çay bardağı bulguru ekleyelim. Bulgurlar iyice şişene kadar suyun içinde bekletelim. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyelim. Daha sonra tüm malzemeleri yoğurup, hamur haline getirelim. Malzemeler özdeşleşince hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak köfteler yapalım. Köfteler tamamlanınca tencereye 3 su bardağı su koyalım. Su kaynayınca, hazırlamış olduğumuz köfteleri içine atalım. Köfteler haşlandıktan sonra bir servşs tabağına alalım ve üzerine 1 kase yoğurt dökelim. Öte yandan 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritelim. 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi ve 1 çay kaşığı naneyi de tencerenin içine atalım. Daha sonra haşlanmış köftelerin üzerine, hazırlamış olduğumuz bu sosu dökelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Krokanlı parfe

3 yumurtanın beyazı
7 kahve fincanı pudra şekeri
400 gram kremşanti
100 gram fındıklı krokan
300 gram böğürtlen
6 adet kiraz
100 gram vişne
Krokanlı parfe için öncelikle vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın ve arzuya göre konyakla karıştırıp ya da sade olarak 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin. Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın. Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kiraz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.