• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çağlar’ın hataları YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Çağlar’ın hataları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2016, 00:00
Altınordu'nun Türk futboluna hizmet felsefesi belli. Altyapıdan gençleri yetiştirmek, onların omuzlarında gidebileceği yere gitmek. Üstelik yabancı futbolcu oynatmadan... Ya ligdeki rakipleri...
Dünkü maça bakalım. Ev sahibi Şanlıurfaspor'un golcüsü Lualua 35, Altınordu'nun golcüsü Cengiz Ünder ise yarısı yaşında. Yani 19... Hangisi yakışıyor, tabii ki İzmir'in kırmızı-lacivertli takımının gençleri ile mücadelesi. Haftalar önce bu ligin bazı takımları milyonlarca euro harcayarak kadrosunu güçlendirdi ve puan cetvelinde emin bir yere yerleştiler. İzmir'in gurur kaynağı Altınordu ise bazı şanssız puan kayıpları yaşamasaydı, o da şimdi play-off hattı içinde olacaktı. Altınordulu futbolcuların play-off ve düşme potası içinde karşılaştıkları rakiplerinin önündeki tablosu son derece acı. Şanlıurfa Gap Arena'daki kritik karşılaşmanın ilk yarısına gelince. Son dört maçında iki beraberlik iki galibiyet alarak play-off umudunu yükselten Altınordu, ilk 45 dakikada daha rahat bir futbol ortaya koydu.
Ancak pozisyonları değerlendiren ev sahibi Şanlıurfaspor idi. Can derdinde olan ev sahibi takım, 14. dakikada Ahmet ve 34. dakikada Ekrem'in golleriyle 2-0 öne geçerken, İzmir'in kırmızı-lacivertli takımının geri dörtlüsündeki hatalar bariz bir şekilde gözler önündeydi. Bilhassa milli futbolcu Çağlar'ın üst üste üç hata yapması rakip takımın gollerinin gelişini kolaylaştırdı.
Temposuz geçen ilk yarıda fırsatlardan yararlanan ev sahibi takım 2-0'lık galibiyetle soyunma odasına gitmeyi bildi.
İkinci yarıya gelince. Kondisyon açısından tüm rakiplerinden üstün olan İzmir'in Şeytanlar'ı, yine topu iyi kullandı. Rakibinin geri çekilmesinden faydalandı. Ve rakip kaleye yüklendi. Berkay'ın sakatlanması sonucunda oyundan çıkması ve yerine Ahmet Arı'nın girmesi ile Ş.Urfa kalesine yüklendikçe yüklendi. Ne var ki tek golünü 93. dakikada bu futbolcunun ayağından buldu. Neticede kazanan ev sahibi Şanlıurfaspor oldu. Can derdindeki Urfa bu karşılaşmadan üç puanla ayrılırken, Altınordu seriyi yakalayamadı ve play-off umutlarını kaybetti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA