• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şen ola Manisa YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Şen ola Manisa

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.05.2016, 00:00
Tarzanlar'ın, Sivas Belediye ile oynadığı şampiyonluk maçına giderken herkes gibi ben de çok heyecanlıydım. 19 Mayıs Stadı'na girerken "Zaman Tüneli"ne girdim, Şehzadeler Şehri'nin futbola ne kadar büyük yıldızlar yetiştirdiğini anımsayarak, bu futbol kentinin gerçek yerinin PTT 1. Lig bir yana, Süper Lig olması gerektiğini düşündüm, dilekte bulundum. Efsaneler, kaleci Mümin Özkasap, Güler-Gürsel Aksel kardeşler, Fikri Bayrıl, Haluk Erginer, Muzaffer Etçil'i nasıl unutabiliriz. Ya Manisa'nın sadece Türkiye'ye değil, Avrupa'ya açılan pencere olduğunu. Arda Turan, Arda Turan olduysa Manisa'dan start aldı. Yıldızların yolu hep Manisa'dan geçti... Burak Yılmaz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Volkan Babacan, Filip Holosko, Ersan Gülüm, Uğur İnceman, Yiğit İncedemir, Yiğit Gökoğlan, Ahmet İlhan Özek bir çırpıda sayıverdiklerimiz.
Manisaspor'un bu sezonki şampiyonluğunda aslan payı bana göre Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, eski başkan Cengiz Ergün'e ait.
İlçe Belediye Başkanları da çok katkı yaptı.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin destekleri unutulamaz. Kulalı Spor- Toto Genel Müdürü Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun kentine gösterdiği anlayış da zor günlerin aşılmasında büyük yarar sağladı. Ama en önemlisi isimsiz kahramanların, kulüp çalışanlarının, hizmetlisiyle, aşçısıyla 7 ay maaş alamadıkları halde gıklarını çıkarmamaları alkışlanmalı.
Manisa'dan dün bayram vardı. Kent gelin gibi süslenmişti, şampiyonluk kutlamaları görkemliydi, doyasıya yaşandı. Ama asıl sorumluluk bundan sonra başlıyor. PTT 1. Lig'de kalıcı olmak için gerekli maddi kaynaklar sağlanmalı, eski hatalardan ders alınmalı. Bu yazıyı şairin Manisa'nın güzelliklerini yansıtan şu dizeleriyle bitirelim:"Asmada üzümlerin altın bir el Manisa.
Gediz'in rüyasında uyur güzel Manisa..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA