Torbalı'ya bağlı Dağkızılca Mahallesi'ni turizme açmak için pek çok projeyi hayata geçiren emekli Fransızca öğretmeni Hasan Hüseyin Cabu, köylülerden hiç destek görmediğini söyleyerek köyden taşınma kararı aldı. Dağkızılca'da yaptığı yatırımlar ve projeleriyle herkesi kendine hayran bırakan Cabu, ilk olarak köyde eşek, at ve bisiklet turu başlattı, ardından konaklama evleri açtı.
"Çok ilgisizler"
Tüm bunları 8 bin metrekare büyüklüğündeki tarlasında ve "Dağkızı" adını verdiği evde gerçekleştiren Cabu, köy halkına sitem ederek, "Onca projeyi hayata geçirdim ama ilgisizlik beni çok üzdü. Benim beklentim para değil; köyün geleceğe dönük tanıtımını yapmak ve turizm bölgesi olmasını sağlamaktı. Olmayınca köyden taşınma kararı aldım" dedi.
Dağkızılca'da 2006'dan beri kazılar yapıldığını ve şimdiye kadar M.Ö. 8. yüzyıl ve M.S. 13. yüzyıldan kalma kalıntılar ortaya çıktığını kaydeden Cabu, "Dağkızılca çok değerli bir köy. Ancak köy halkı buraların kıymetini bilmiyor. Çok ilgisizler. Bu nedenle taşınmaya karar verdim. 8 dönümlük arazimi 300 bin dolara satışa çıkardım. Tek amacım köyü tanıtmaktı. Ama gördüm ki, köylülerin umurunda bile değil" dedi.
SEVİM AKBAŞ
