94 MODEL HASHAŞİ

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov’un katili Mevlüt Mert Altıntaş, FETÖ’nün dershanelerinde yetişti, onun yurtlarında kaldı, tüm okul ve dershane masrafları FETÖ’cü firari işadamı Şahin İlgi tarafından karşılandı. İçine kapanık bilinen Altıntaş, Karlov’u öldürme emrini de FETÖ elebaşı Gülen’in talimatıyla Ankara imamından aldı

15 Temmuz'da ordu içine yerleştirdiği 94 devresi subaylarla darbe yapmaya kalkışan FETÖ, Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u 1994 doğumlu Söke'li militanı Mevlüt Mert Altıntaş'a katlettirdi. FETÖ'nün altın neslinin TSK'ya sızdığı yıl doğan Altıntaş'ın, çocukluğundan itibaren örgüt tarafından özel olarak yetiştirildiği tespit edildi.
Söke'de içine kapanık, asosyal bir insan olarak tanınan Altıntaş, FETÖ'nün eğitim kurumlarından Körfez Dershanesi'nde yetişti. Tüm okul ve dershane masrafları FETÖ'cü firari işadamı Şahin İlgi tarafından karşılandı. 15 Temmuz başarılı olsaydı Aydın'a 'Sıkıyönetim Valisi' olarak atanacak olan İlgi, kırmızı bültenle aranıyor.
4 şirketine kayyum atandı.
Altıntaş'ın Kuşadası'nda öğretmen olan dayısı Hasan Furuncu FETÖ'den açığa alındı. Altıntaş, 2012'de KPSS sorularını çaldığı iddiasıyla soruşturma geçirdi. 'FETÖ sempatizanı' olarak Emniyet'in 'gri listesi'nde yer alıyordu. Ankara'dan Diyarbakır'a geçici görevle giden Altıntaş, darbe günü izin alarak Ankara'ya geldi.
Altıntaş'a 'Rus elçisine suikast' emri Pensilvanya'dan geldi. FETÖ'nün Ankara imamlarından biri, kendisine FETÖ elebaşından gelen şifreli mesajı Altıntaş'a yüzyüze yaptıkları görüşmede iletti. 'Hoca sana kutsal bir görev verdi.
Emri yerine getir, onun gözüne gir' talimatını alan Altıntaş, tüm dünyayı ayağa kaldıran suikastı bu görüşmeden sonra gerçekleştirdi.
UTANGAÇTI VE KİMSEYLE KONUŞMAZDI
Katıldığı resim sergisinde Andrey Gennadiyeviç Karlov'a silahlı saldırı düzenleyerek öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş dünya gündemine otururken, memleketi Aydın'ın Söke ilçesinde de saldırı büyük yankı uyandırdı.
Söke'de içine kapanık, utangaç, kimseyle konuşmayan ve asosyal bir insan olarak tanınan Altıntaş'ın ailesinin yaşadığı Çeltikçi mahallesindeki komşuları da şok yaşıyor. Yeni Asır'a konuşan komşuları, suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş'ın yaz tatilini ailesiyle geçirdiğini ve oğlunu evlendirmek için annesinin kız aradığını söyledi.
Suikastci Altıntaş'ın Söke'de FETÖ'ye ait Körfez Dershaneleri'ne gittiği ve eğitim masraflarının Sökeli firari işadamı FETÖ'cü Şahin İlgi tarafından karşılandığı iddia edildi. Şahin İlgi'nin darbe başarılı olsaydı 'Sıkıyönetim Valisi' ya da 'Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı' olacağı öne sürüldü. Öte yandan İlgi'nin babası Mehmet İlgi'nin de dört gün önce FETÖ'den tutuklandığı ortaya çıktı. Yurtdışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Şahin İlgi'ye ait dört şirkete kayyum atandı.
BULGULAR FETÖ'CÜ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR
Emniyet kaynakları, Altıntaş'ın dayısının FETÖ soruşturması geçirmesini, Körfez Dershaneleri'ne giderek Ankara'da FETÖ yurtlarında kalmasını, FETÖ'den aranan bir işadamından burs almasını ve 15 Temmuz sonrasında operasyon düzenlenen İzmir'deki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olmasını, zanlının FETÖ ile bağlantılarına örnek olarak gösterdi. Altıntaş'ın 'FETÖ sempatizanı' olarak Emniyet'in 'gri listesi'nde yer aldığı da öğrenildi. Ayrıca saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın, 15 Temmuz darbesinde iki gün izne ayrılması da FETÖ'cü olduğunun göstergesi olarak yorumlandı.
2012 yılı KPSS'de soruları çaldığı iddiasıyla Altıntaş hakkında soruşturma başlatıldığı ve yargılandığı öğrenildi.
EMRİ GÜLEN VERDİ
FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in eski sağ kolu Nurettin Veren, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un FETÖ'cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesiyle ilgili Yeni Asır'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Olayın tamamen bir jeopolitik saldırı olduğunu ifade eden Veren, saldırgan Altıntaş'ın FETÖ'nün kamikaze şeklinde yetiştiştirdiği kripto bir 'Haşhaşi' olduğunu söyledi.
"FETÖ'nün uyuyan hücrelerini artık kullanmaya başladığı apaçık ortada" diyen Veren, "Bundan sonra daha dikkatli olunmalı ve bu uyuyan kripto hücreler deşifre edilmeli" dedi. (FATİH ŞENDİL)
'BU KUTSAL GÖREV SENİN'
Suikast emrinin FETÖ elabaşı Fethullah Gülen tarafından "Eagle" isimli gizli haberleşme programıyla bizzat örgütün imamlarına iletildiğini ifade eden Veren, "Ardından da bu imam abiler, bu saldırıyı planladı ve saldırıyı gerçekleştiren haşhaşiye 'Hocaefendi seni seçti ve bu kutsal görevi sana verdi.
O kişiyi öldür ve hocanın gözüne gir' diyerek iletti. O, beyni yıkanmış olduğu için 'Bu kutsal görev bana verildi' diyerek başka hiç bir şey düşünmedi. Bunu yaparken canlı bombadan, kamikazelik yapan pilottan farkı yoktu" dedi. Veren, suikastçinin Karlov'u vurduktan sonra bağırarak söylediklerinin de tamamen kendisine ezberletilmiş şeyler olduğunu ifade etti.
'BENİM OĞLUM DEĞİLDİR O'
Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan aile üyelerinden baba Esrafil Altıntaş'ın ifadesinde, "Oğlum, nasıl böyle bir şey yaptı anlamadım, çok şaşırdım, inanamadım" dediği öğrenildi.
Anne Hamdiye Altıntaş'ın ise oğlunun cinayeti işlediği haberini televizyon izlerken öğrendiği ve "Benim oğlum değildir o. Ben onu vatanına milletine faydalı olsun diye büyüttüm" dediği kaydedildi.
DAYISI DA FETÖ'CÜ
Mevlüt Mert Altıntaş'ın Kuşadası'nda öğretmen olan dayısı Hasan Furuncu'nun FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alındığı ortaya çıktı. Hasan Furuncu'nun, American Turkish Academiy (ATA) Okulları'nın Kuşadası şubesinin müdürü olduğu belirtildi.
2.5 yıllık polis memuru olan, ilk görev yeri Ankara'dan Diyarbakır'a geçici görevle giden Altıntaş'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında izin alarak Ankara'ya gittiği belirlendi.
16.07.2016-18.07.2017 tarihlerinde yıllık izin alan Altıntaş'ın bulunacağı adres bölümünde "Demetevler Mahallesi 357 Sokak, Yeni Mahalle Ankara" adresini gösterdiği belirtildi.
KOMŞULARI HAYRET ETTİ
Saldırgan Altıntaş'ın Söke'nin Çeltikçi Mahallesi Mehmetçik Caddesi Huzur Yapı Kooperatifi'nde ikamet eden ailesinin komşuları, yaşananlara inanamıyor.
Mahalle Muhtarı Önder Aşçı, "Edindiğim bilgiye göre suikastçinin içine kapanık, dinine bağlı ve asosoyal bir kişiliğe sahip olduğunu öğrendim" dedi.
Aynı binada oturan alt kat komşusu Fatih Örsçelik ise "Dün akşam bir bağırma sesi duyduk. Üst kat komşumuz Hamdiye teyze ağlıyordu. Eşim ve çocuklarımla hemen yanına gittik. Kendisi şoktaydı. Tanıdığım kadarıyla komşularımız FETÖ ile alakası olmayan bir aile. Oğulları Mert, dört ay önce izne gelmişti. İçe kapanık bir kişi. Kimseyle konuşmazdı" diye konuştu.
AİLE ANKARA'YA GÖTÜRÜLMEYECEK
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'u öldüren Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Mevlüt Mert Altıntaş, suikastın ardından düzenlenen operasyonla ölü olarak ele geçirildi. Saldırganın ailesinin Söke'de yaşayan polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğunun ortaya çıkmasının ardından polis ekiplerince Altıntaş ailesinin yaşadığı Çeltikçi Mahallesi Mehmetçik Caddesi'nde bulunan evlerinde arama yapıldı. Polis, Altıntaş'ın annesi Hamdiye Altıntaş, babası Esrafil Altıntaş, ablası Seher Özeroğlu ile birlikte dayısı Hüseyin Furuncu, eşi Sevil Furuncu ve diğer dayısı Hasan Furuncu'yu gözaltına aldı.
GECEYİ EMNİYETTE GEÇİRDİLER
Aile üyeleri, ilk sorgularının tamamlanmasının ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Geceyi emniyet binasında geçiren aile bireyleri, gün içinde güvenlik gerekçesiyle dışarıya çıkarılmazken, sağlık kontrolleri için doktorlar emniyet binasına getirildi. Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ailenin Ankara'ya götürülmesi için herhangi bir talebin olmadığı bildirildi. Altıntaş'ın Ankara'daki evinde ise El Kaide ve FETÖ'ye ilişkin yazılı dökümanlar bulundu.
77 POLİS GÖZALTINDA
Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesinin ardından başlayan operasyon İzmir'e de sıçradı. Suikastçi Mevlüt Mert Altıntaş'la İzmir'de Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda birlikte eğitim alan ve Altıntaş'la bağlantısı olabileceği düşünülen çok sayıda polis gözaltına alındı. Savcılığın Aliağa'da önceden gerçekleştirmeyi planladığı bir başka operasyonla birlikte İzmir'de dün gözaltına alınan polis sayısı 77'yi buldu. Emniyet yetkilileri, bu 77 kişiden kaçının Ankara'daki suikast kapsamında gözaltına alındığını açıklamadı. Gözaltına alınan 77 polis memuru sorgulanmak ve ifadelerine başvurulmak üzere İzmir Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.
KİMDİR?
24 Haziran 1994 tarihinde dünyaya gelen Mevlüt Mert Altıntaş, Aydın Söke'de doğdu. Manisa Şehzadeler nüfusuna kayıtlı olan Altıntaş, Cumhuriyet Anadolu Lisesi mezunu.
Polislik eğitimini İzmir'de Rüştü Ünsal Polis Okulu'nda alan ve 2014 yılında mezun olan Mevlüt Mert Altıntaş, 2.5 yıldır Ankara Çevik Müdürlüğü'nde görev yapıyordu.
HAŞHAŞİLER, SUİKASTLERLE TANINIYOR
Haşhaşiler, 1090 yılının Eylül ayında İsmaili din adamı Hasan Sabbah tarafından kurulmuş bir dini tarikattır.
11'inci yüzyılda İsmaililik mezhebi esaslarına dayanan Fatımiler devleti içindeki dinsel bir hizipleşme sonucu ortaya çıktı. İki koldan biri olan Nizarilik kolunun temsilcisi olan Haşhaşin Tarikatı önce İran sonra da Suriye'ye yayıldı. Kuşatılması ve ele geçirilmesi güç kaleler temelinde örgütlenmiş olan Haşhaşin Tarikatı önemli kişilere yönelik suikastlere dayanan etkili bir askeri strateji geliştirerek Orta Çağ İslam dünyasında çok önemli ve farklı bir güç olarak ortaya çıktı. Özel olarak da Abbasi Halifeliği ve onun koruyucusu olan Büyük Selçuklu Devleti esas düşmanları oldu. Topluluk, suikastleriyle tanınırken, suikastlerden önce kendilerinden geçmek için içtikleri haşhaştan isimlerini aldılar. Topluluğun, Büyük Selçuklu Devleti zamanında terör estirip, pekçok üst düzey devlet adamını ve Abbasi kökenliyi öldürdüğü biliniyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.