İzmir Çeşme'de Atilla ve Fatih kardeşlerin işlettiği Zio Beach'te çeyrek altından 10 lira fazla ücrete 240 TL'ye satılan ıstakoz ve havyarlı ördek yağından yapılan özel hamburger yok satıyor.
NUSRET'İ SOLLADI
Dünyaca ünlü et profesörü Nusret'in hamburgerini gölgede bırakan Lobster Burger'i mekanlarında yetiştirmekte zorluk çektiklerini belirten işletmeci Atilla Alkan, "Günde 50-60'ın üzerinde Fransız tereyağıyla hazırlanan bu özel hamburgeri yemeğe gelen müşterimiz bulunuyor. Sadece hamburgeri yemek ve selfie çekilmek için gelen bile özel müşteriler var. Bu bizleri mutlu ediyor. İstanbul'dan arayıp hafta sonu geliyoruz diyerek hamburger siparişi verenler bile var" dedi.
TALEP PATLAMASI
İzmir'de eğlence dünyası yatırımcıları Fatih ve Atilla Alkan kardeşler Zio Beach içinde işlettikleri restoranda dünyanın en pahalı hamburgerini satmaya devam ediyor.
Istakozlu havyarlı spasiyel hamburgeri, yemek için ise adeta sosyete birbiriyle yarışıyor.
Günlük üretim kapasitesinin üstüne çıktıklarını belirten işletme sahibi Atilla Alkan, "Bizim günlük satış hedefimiz 10-13'tü. Ancak büyük bir patlama yaşandı, bu hamburgeri yetiştirmekte zorlanıyoruz. Şu anda günde 50'nin üzerinde hamburger satıyoruz. Ancak kalmadı dememek için kapasiteyi artıyoruz. Bunun için de yurt dışından getirdiğimiz malzemeler için tedarikçi firmalarla görüşme yapıyoruz.
Bilindiği gibi bizim üretimini yaptığımız hamburger ekmeği hariç tüm malzeme yurt dışından geliyor. Bu malzemelerin teminini artırmak için gayret gösteriyoruz. Bu hamburger kadar 230 TL'ye sattığımız özel pizzamız da büyük merak uyandırıyor ve müşterilerimiz tarafından beğeni ile tüketiliyor" dedi.
İÇİNDE NELER VAR?
Lobster Burger: Fransız tereyağıyla hazırlanan burger ekmeği içerisine ıstakoz eti, İngiliz chedar peyniri ve havyar konularak servis ediliyor. İtalyan trüf mantarından hazırlanan özel sos ekleniyor. Yanındaki patatesler ise ördek yağında kızartılıyor.
FATİH ŞENDİL