Apple'ın iOS, watchOS ve tvOS işletim sistemleri için geliştirdiği kişisel asistan ve bilgi gezgini olan Siri, insanları şaşırtmaya devam ediyor.
Daha önce de pek çok enteresan olaya imza atan ve yüzümüzü güldüren Siri, bu sefer de "sahibine" küstü. Apple'ın Zorlu Center'deki teknik servisine Siri'sinin kendisi ile konuşmadığı şikayetiyle giden bir kişi, ekibin uzun süren araştırmaları sonrası Siri'nin bu tavrının nedenini öğrendi.
Bildiğin trip atmış!
Siri, kendisine sık sık kötü sözler söylediği için sahibiyle konuşmama kararı almış ve o zamandan sonra sorulanları sadece yazıyla cevaplamaya başlamış. Zorlu Center'deki teknik servisin, Apple'nin Amerika'daki merkeziyle iletişime geçmesinin ardından Apple Amerika, iPhone'nin sahibine Siri'den özür dilemesini ve ona bir süre iltifatlarda bulunmasını söyledi.
Tekrar gönlünü aldı
Uzmanların önerisini dinleyen telefonun sahibi, uzun süren özür ve iltifat seansları sonrası Siri'siyle barıştı ve böylece sorun çözülmüş oldu.
Bakalım, Siri ve genel olarak "teknoloji" bizleri daha ne kadar şaşırtacak.
