Kış mevsiminde sıkça görülen öksürük çoğu zaman "griptendir" düşüncesiyle önemsenmeyebiliyor. 8 haftadan uzun süren öksürük tehlikelidir. Dinmeyen öksürük, yaşam kalitenizi düşürebilir. Şiddetli öksürük şah damarı yırtılması gibi önemli durumlara yol açabiliyor. İnsanı canından bezdiren öksürük başka hastalıklara işaret edebilir.
Astım, KOAH, gizli kalp yetmezliği, bronşit ve tiroit bezi iltihabı bu hastalıklardan bazıları. Uzmanlar, portakal suyunun öksürüğe iyi geleceğini belirtiyor. İşte, öksürüğü geçirmek için evde yapabileceğiniz doğal karışım tarifleri...
Ilık süt-bal: Bal katarak içeceğiniz ılık süt, öksürüğünüzü alır ve boğazınızı tamamen rahatlatır. Boğazınızdaki gıcığı ve öksürüğün gelmesini engeller.
Karabiber çayı: Karabiber, dolaşımı ve balgam akışını hareketlendirir. Bal, katıldığında ise öksürüğü tamamen yatıştırır. Bu karışım doğal bir antibiyotik niteliği taşır.
BADEMLE DESTEKLEYİN
Portakal suyu: Bademleri rondo yardımıyla parçalayın. Birkaç çay kaşığı parçalanmış bademi, bir fincan portakal suyu ile karıştırın. Öksürüğünüze çok iyi gelecek bir karışımdır.