İrmik helvası malzemeleri neler? İrmik helvası nasıl yapılır? soruları pratik ve lezzetli tatlı yapmak isteyenler tarafından araştırılıyor. Sıcak sıcak yenmesi çok daha sevilen irmik helvası en çok dondurmalı ve fıstıklı olarak tercih ediliyor. Peki irmik helvası nasıl yapılır? İşte irmik helvası tarifi...
İRMİK HELVASI MALZEMELER
250 gram irmik
500 ml süt
250 gram toz şeker
125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Üzeri için:
Toz Antep fıstığı içi
İRMİK HELVASI YAPILIŞI
Şerbet için süt ve toz şekeri bir tencerede ısıtıp ılık olarak bekletin.
Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin.
İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun.
Kavrulan irmiğin içine zerdeçal, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin.
Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın.