Bizans mutfağından günümüze kadar ulaşan keşkül bir diğer adıyla keşkül-ü fukara tatlısı, Osmanlı döneminde son şeklini almıştır.

Bizans mutfağından günümüze kadar ulaşan keşkül bir diğer adıyla keşkül-ü fukara tatlısı, Osmanlı döneminde son şeklini almıştır.

KEŞKÜL İÇİN MALZEMELER
1 litre süt
½ su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı toz badem
Servisi için:
12 adet badem
1 yemek kaşığı file Antep fıstığı

KEŞKÜL NASIL YAPILIR?
Toz şeker, pirinç unu ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
Sütü ekleyin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp tüm malzemelerin pürüzsüzce birleştiğine emin olun.
Orta-kısık ateşte devamlı olarak karıştırarak kıvamı hafifçe koyulaşıncaya dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Krema kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın. Önce ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Ardından buzdolabına alarak dinlendirin.
Servis etmeden önce üzerlerini badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.

KEŞKÜLÜN PÜF NOKTALARI
Kontrollü olarak pişirilmesi gereken bir tatlı olan keşkülün kıvamı, sütlaç ve tavuk göğsü gibi piştikten sonra çok yoğun olmamalı. Eğer buğday nişastası kullanırsanız daha tok ve yoğun bir kıvamı olacaktır, dilerseniz pirinç unu yerine 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası da kullanabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...