Antibiyotik özelliği bulunan sarımsak, bağışıklık sisteminin sağlığı için oldukça önemli. Kalp dostu olarak bilinen sarımsağı tüketirken aşırıya kaçmamak gerek. Peki, Sarımsak turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? Sarımsak turşusunun faydaları nedir? İşte detaylar...
SARIMSAK TURŞUSU MALZEMELERİ NELER?
Sarımsak turşusu için gereken malzemeler şu şekildedir;
1 çay bardağı sirke
8 baş sarımsak
Yarım çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Aldığı kadar su
SARIMSAK TURŞUSU NASIL YAPILIR?
Sarımsakların tepelerini kesin.
Bir gece önceden suya koyun ve en az 10 saat en fazla 12 saat olmak üzere bekletin.
Sarımsakları kavanozlara aralarında boşluk kalmayacak bir şekilde dizin.
Sirkeli hazırlanan karışımı üzerine dökün ve ağzına kadar su ile doldurup kavanozun kapağını kapatın.
20 gün serin bir yerde muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
SARIMSAK FAYDALARI NELERDİR?
Sarımsağın bilinen faydaları şu şekildedir;
Cildi yeniler,
Sivilce oluşumunu engeller,
Kalp sağlığını korur,
Enerji verir,
Enfeksiyon oluşumunu önler,
Akciğere faydalıdır,
Gaz problemlerinin önüne geçer,
Saç ve göz sağlığında olumlu etkileri vardır.
**Fazla tüketimden kaçınınız. Doktorunuza sormadan kullanmayınız.**
SARIMSAK TURŞUSU FAYDALARI NELERDİR?
Sarımsak turşusu sağlık için birçok faydaya sahip olan fermente bir gıdadır. Sarımsak turşusunun en belirgin faydalarından biri, bağışıklık sistemini güçlendiren ve enfeksiyonlarla savaşan antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olmasıdır. Sarımsak turşusunun faydalarından bazıları:
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan basıncını düşürür ve kan dolaşımını iyileştirir.
Kolesterol seviyesini azaltmaya yardımcı olur.
Antioksidan özellikleri nedeniyle kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
İçeriğindeki probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenler ve sindirimi kolaylaştırır.
Vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Cilt sağlığına faydalıdır ve akne gibi cilt problemlerinin tedavisinde kullanılabilir.
Düzenli tüketimi, bağırsak sağlığını destekleyerek bağırsak mikroflorasının çeşitliliğini artırır.
Romatizmal hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
Kalp sağlığına faydalıdır ve kalp krizi riskini azaltır.
Yukarıdaki faydaların yanı sıra sarımsak turşusunun birçok farklı vitamin, mineral ve besin içerdiği unutulmamalıdır. Ancak sarımsak turşusunun tüketimi bazı kişilerde sindirim sorunlarına neden olabilir bu nedenle tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir.