Erkin Usman

50 yıl önce 50 yıl sonra...

Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'nın (İKLEV) geleneksel 50. yıl mezunları "Gala Gecesi" 10-11 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirildi.
Buluşma yeri Pamucak Richmond Otel...
200 civarında Karşıyaka Lisesi mezununun katıldığı buluşmanın ilk saatlerinde önce Karşıyaka Lisesi tarihi ve İKLEV etkinlikleri ile dönem mezunlarının eski fotoğraflarından hazırlanan görsel sunum gösterildi.
* * *
Aynı gece otelde düzenlenen gala yemeğinde de 1960-1961 dönemi Karşıyaka Lisesi mezunlarına İKLEV'in hazırladığı teşekkür plaketleri sunuldu. Mezunların eski günlerini anıp, okul günlerini yeniden yaşadıkları etkinlik neşe içinde ve mutluluk dolu geçti.
İKLEV'in 50. yıl buluşmasına katılan Karşıyaka Lisesi mezunları şunlar:
Cumhur Büyükakıncı, Başat Alkan, Türel (Erdinç) Kırca, Sevinç (Ceylan) Kocatürk, Taner Tuncel, Taner Somaklar, Güven Ünal, Kerim Ceryan, Nirdan Çakır, Lerzan Çamlıoğlu, Gülçin Küçükkartay, Aktilla Karabece, Erol İrem, Necat Kuymulu, Ayla Hitay, Sıtkı Ayazoğlu, Hümeyra Arıkan, Gülseren Çeyrekli, Ahmet Vural, Naci Akpınar, Sedat Şengöz, Gülseren (Ortabaş) Kaytmaz, Kunç Özay, Hacer Kesen, Yüksel İzmirli, Aytül Evman, Mine Ertem, Serpil (Küçükkartay) Canoğlyu, Ertam Özen, Gülşen Okçu, Uygur Erekul.

çimenden
Aşure üzerine...

Hayat bir sofra. Aç olanı doyuruyor. Neye açsan, onu sunuyor. Kimi zaman börekler, çörekler, kimi zaman envai çeşit tatlılar buluyorsun bu sonsuz sofrada. Aşçı çok maharetli. İster kazandibi, muhallebi, isterse telkadayıf ya da baklava ile donatıyor. Hepsi elinden geliyor.
Öyle cömert ki, yiyebileceğinden daha fazlası, her öğün seni bekliyor. Bazı zaman acılarla donatıyor sofrayı. Ağzın dilin yana yana yiyorsun. Hiç fark etmiyor acının miktarı, ona açsan, onu yiyorsun.
Bazen etlerin her çeşidi, bazen de makarnalar, pilavlar. Çorbalar, her yöreden. Ekmeklerse, her çeşidinden.
Kahvaltılıklar gani. Domatesi, biberi, peyniri, reçeli. Hurma ve zeytini, bahçenin en nadide köşesinden.
Sebzeler ve meyveler toprağın bahşettikleri. Baklagillerinse her çeşidi.
Unutmuyor doğum günlerini. Sofrayı pastalarla donatıyor. Çikolatalısı, meyvelisi, üstlerinde mumları, bir nefeslik işleri.
Sofra, her daim hazır. Aç olanı buyur ediyor. Bazen beklediğinden fazlasını, bazen sadece olanı. Hiç aç bırakmıyor, doyuruyor her oturanı.
Son zamanlarda, benim de sofraya oturasım var. Önüme bir kase konulmuş. İçinde 41 çeşit nimet.
Bir tek yiyorsun, her şeyle doyuyorsun. Dedim ya, neye açsan onu buluyorsun.
Çimen Erengezgin
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.