• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gözümüz artık zirvede GÜRKAN ERTAÇ

Gözümüz artık zirvede

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.09.2014, 00:00
A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, İtalya'daki 2014 Dünya Voleybol Şampiyonası'nda final oynamayı, şampiyonluğu hedeflediklerini söyledi. Barbolini, zorlu grupta mücadele edeceklerini belirterek, "Her maçı ayrı düşünmeliyiz. Turnuvaya Sırbistan maçıyla başlıyoruz. Grubun favorisi Brezilya olarak görülüyor. Ama onları Dünya Grand Prix'sinde yenen tek takımız. Kamerun ve Kanada da baskı altında olmadıkları için daha rahat performans sergileyecektir. Bulgaristan'ı da geçeceğimizi sanıyorum. Birinci turda ilk ikiye girmemiz, Rusya ve ABD gibi güçlülerden kaçmamızı sağlayacak. Turnuvaya iyi sonuçlarla başlayıp Milano'daki finale kadar ilerlemek istiyoruz" dedi. Dünya Grand Prix'si elemelerinde başarılı bir grafik çizerek finallere kalmalarının morallerini yükselttiğine de değinen Barbolini, "Yavaş yavaş takımı yeniledik. Kilit oyuncuların yanına gençleri ekledik. Neslihan, Seda ve Polen'in katılmalarıyla bir kat daha güçleneceğiz" diye konuştu.

ROTA'mız Avrupa

Okulların voleybol sporuna gösterdikleri ilgi biz bu spor aşıklarını menun ediyor. Aralarında son derece idealist ve altyapıyla hedefi olanlar var. Bunlara en çarpıcı örnek İzmir Rota Koleji. Bayanlar Voleybol 2. Ligi'nde sezona zirve iddiasıyla başlayacak olan Rota Koleji, Avrupa'ya açılmak ve deneyimlerini böylece hızlı bir giriş yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Okul yöneticisi, voleybol takımının herşeyi Sibel Yavuz, kendini hem eğitime hem de spora adamış durumda. Rota Koleji, '1. Profball Voleybol Turnuvaları'nın ilkine 10-12 Eylül'de evsahipliği yapacak. Turnuvaya Rota Koleji'nin yanı sıra Seramiksan, Arkas ve Bulgar VC Maritza Plovdiv takımları katılıyor. Rota Koleji bu turnuvadan sonra 17-27 Eylül'de Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde VC Maritza Kulübü'nün davetlisi olarak kamp yapacak.

Yaşar Dede'ye Yaşar torun

Voleybolumuzun simge isimlerinden ARKAS Genel Koordinatörü Yaşar Ergün dede oldu. Yaşar hocanın kızı Pınar ve damadı Evren'in Kent Hastanesi'nde bir erkek çocukları dünyaya geldi. Aile jest yaparak çok sevdikleri babaları Yaşar'ın ismini çocuğa da verdi. Yaşar Ergün biraz direndiyse de sonunda bu yeni kuşak Yaşar'a isminin verilmesini can-ı gönülden kabul etti. Pınar-Evren Alp çiftini kutlarken, anneanne Meral hanıma ve Yaşar Dede'ye de minik Yaşar'a ailesiyle birlikte uzun ömür dileriz.

Ne kadar gurur duysa az

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı'nın 13 oyuncusu ve 2 antrenörü, İtalya'daki 2014 Dünya Şampiyonası'nda, milli takımlarda yer alıyor. Başantrenör Giovanni Guidetti Almanya'nın başında, yardımcısı Ferhat Akbaş da Türk Milli Takımı'nda görevli. 8 oyuncu Türkiye, 1'er oyuncu da İtalya, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda ve Sırbistan kadrolarında. VakıfBank Dünya Şampiyonası'na en fazla oyuncu gönderen takım. Oyuncuların dağılımı: Gözde Sonsırma, Gizem Karadayı, Bahar Toksoy Guidetti, Naz Aydemir Akyol, Güldeniz Önal, Kübra Akman, Gizem Örge, Çağla Akın (Türkiye), Carolina Costagrande (İtalya), Sheilla Castro (Brezilya), Robin de Kruijf (Hollanda), Elitsa Vasileva (Bulgaristan), Milena Rasic (Sırbistan).


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA