• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Afrika'dan notlar

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2010, 00:00
Güney Afrika dizisine sığdıramadığım notları bugünkü köşemde size iletmek istedim...
Winesense... Şarap sevenler için tarif edilmez bir şarap butiği. Aradığınız, aklınızdan geçen tüm şarap çeşitlerini bulabileceğiniz ve de 1 kadeh alıp orada içebileceğiniz veya evinize götürebileceğiniz bir dükkan. Değişik şarap şişeleri, şarap kapakları, şarap dolapları, şarabın her çeşidi kısaca şarap hakkında her şeyi burada bulabiliyorsunuz. Solly Thebehae çeşitli peynir büfesiyle şarapseverleri en iyi şekikde ağarlıyor.
Sasol. Bu petrol ofisi çok tutuluyor. Çünkü kömürden elde edilen petrol bu.
George Ilias. Pazar günleri kurulan pazarda tanıştığım bu bey, Portekizli bir elektrik mühendisi. Hanımı Rus asıllı. 35 senedir Güney Afrikadalar. Pazarda hanımıyla harika önlükler satıyorlar. Kendi imalatları. Bundan da gurur duyuyor.
Tina Dunn. Nefis tablolar yapıyor. Hepsini pazarda satıyor. Bundan da gurur duyuyor yüksek okul mezunu hanımefendi. Düğmeden, ipten, değişik aksesuarlardan aklımıza gelmeyecek tablolar yaratıyor.
Fournos Bakery. Buraların en iyi pastanelerinden biri. Akıl almaz bir baklava çeşidi var. Bunları hazırlayan ve yapan bir Türk hanımı. Bunu bana söyleyen dükkanın sahibi. İftihar ettim...
Marka, marka, marka hastalığı yok. Bilmiyorlar mı? Hepsini biliyor ve de çok iyi giyiniyorlar. Dolce Gabana da var, Chanel de var, Iceberg de var var da var... Birkaçını karışık satan dev butiklerde toplamışlar. Ne güzel hepsini eşit yapmışlar. Ama benim çok sevdiğim Ben Sherman'ımı görünce hemen dalıverdim içeri. O da tüm seyahatin havası olsun deyiverdim....

Özel bir meyve salatası tarifi
Güney Afrika'dan getirdiğim yemek tariflerinden birini hemen eve gelir gelmez yaptırttım. Yine oradan taşıdığım mango, papaya, passionfruit'lara muz, kivi ekleyip meyve salatasını tavsiye ederim. Genelde meyve salataları birkaç sosla yapılıyor ama bunun sırrı bir kaşık şeker ve bir kaşık limon... Yediğiniz en güzel meyve salatası olacak diyebilirim. Bu da Afrikalı arkadaşım Sofie'nin sırrı... Keyiflenirsem öbür yazımda size başka bir tarif vereceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA