• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Eski Fuar günleri bir konserle canlanıyor

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2011, 00:00
Yarın benim çok sevdiğim bir gün. Tabii ki kendime göre... Yarın benim yaşgünüm. Ve İzmir'de olamıyorum ve de çok olmak istiyordum. Çünkü önce İzmir, sonra da benim en sevdiğim faaliyetlerden biri İzmir Fuarı'nı yaşatacak bir etkinliğe katılamıyorum. Hep yeniden şu İzmir Fuarı hayata gelse der dururum. 1 gün, 1 geceliğine olsa bile. İşte, o özlediğimiz kaliteli, neşeli, şık, herkesin bir arada coşacağı, unutulmaya yüz tutmuş o şahane sanat müziği eserlerinin bir ağızdan söylenebilineceği bir etkinlik... İşte İzmir'de ve de Fuar'ın göbeğinde muhteşem bir gece, bir İzmir Fuarı gecesi. Ah o gecede ben de olsaydım? Arkadaşlarım "Sen yoksan bile Muazzez Abacı'yı seyreder seni anar buralardan sana sevgilerimizi yollarız." dedilerse de her an bir zıplama yapar gelebilirim de... Böyle bir güzelliği kaçırmak akıl karı değil.
Divalarin divası çok ama çok eski tanıştığım ayakta alkislanacağına, en içten tezahüratlarla İzmir'i yıkacagina inandığım Bülent Ersoy'un sırf bu gösteri için hazırlattığı sürpriz kostümleri ile neler yaşatacağını, yine aynı gece sesinin, sahne hakimiyetinin haricinde o beklenen oynaması, rakipsiz gösterisi anı gelince Fuar coşkusunun tüm İzmir meydanlarından nasıl duyulacağını, benim canım Muazzez'imin topladığı o erişilmez enerjisini yıllar önce paylaştığı İzmir ile tekrar nasıl buluşacağını inanın hayal bile edemiyorum.

TAKLİT KRALI DA VAR

Tüm bu büyüklüklerin yanında bir yarışma birincisi, bir taklit kralı olunca... Ve bu büyük yetenek yine ilklerin en önde gelen şehri İzmir'de sahne alıyor. Evden seyrederken bile beni koltuklardan kahkahalarla fırlatan gerçek bir taklit ustası (ki onun da hayalleri bu gece gerçek oluyor) 'Yetenek Sizsiniz'in şampiyonu Sefa Doğanay da bu özel mi özel, güzel mi şahane gecede yer alıyor. Bu demektir ki Sefa kardeşimizle epey sanatçı seyredeceğiz üç dev sanatçımız haricinde. Bu gece kaçmaz. Aman ertesi gün "gelmedin mi orada yok muydun? Bu anlatılamaz ki orada olman gerekirdi" dedirtmeyin, bizzat gidip tek gece için olsa da fuarı, o güzellikleri, bu dev gösteriyi yaşayın. Şu an inanın canim Abacı'yla telefonda görüştüm. O güzeller güzeli torunuyla İstanbul'a indi uçağından, tüm provalarına katılıp torununu almaya gitti ve geldi.
Bu arada prova demişken sadece şarkı provası değildir bilirsiniz sahne dünyasında, terzi provası da vardır. Terziler de klasmanlıdır ama birkaç isim vardır ki bu klasmanlara girmez. Sadece haute couture duayenidirler. Bir elin parmakları kadardırlar. İşte bunlardan biri, sanatı, asaleti ile 'en'lerin en tepesindeki Yıldırım Mayruk, Abacı'nın kostümlerini hazırlamış. Ve de size bir sır... Bu geceye sihirli değneği Barbaros Şansal ile katılıyor.

FARKLI BİR DÖNÜŞ

Muziğe bir ara küsmüş gözü ile baktığım canım Muazzez'im dinleyicisini, alkışını çok özlediğini anlamış ki, 70'lerin havasını taşıyan Kırık Tarak Ali'nin gerçekleştirdiği saç modeli, Mayruk'un muhteşem kostümleri, epey bir kilo farkı ile dönüş yapıyor. Diva'mız geçenlerde İstanbul Nahide'de erkek dansçılarla sergilediği şovunu aldığı methiyelerle daha da geliştirip sunacak, benden bir sır daha size... Erkek arkadaşı İzmirli Berk Yılmaz sahnede Bülent Hanım'ı siz İzmir izleyisinden hanımı olması için isteyip evlenme teklif edebilir. "Şovun tek acınacak kişisi benim, aman solistlerimiz bir münakaşa ederse ben yaparım?" diye espri yapan Adnan Şenses'in harika sesi ile sunacağı repertuarı dışında en çok coşup oyun havalarını en çok değerlendirdiği İzmir, uçacak bu gecede. Bunları yazarken içim içime sığmıyor...

TEŞEKKÜRLER SİNAN KUZUCU

Tabii ki her şovun, her etkinliğin, her sanat etkinliğinin kahramanı ve kahramanları vardır, arka planlarda duran. Bu etkinliğin de en büyük kahramanı Sayın-Abacı-Heper üçlüsünde ve daha birçok gösterilerde alkışı hakkeden Sinan Kuzucu. Biz bile yıllarca önce 'Tıpatıp Şov' olarak çalışmıştık kendisi ile. Yıllardır birçok kuruluşun gerçekleştiremediği Fuar imzasını tekrar ilk atan bu kardeşimi alkışlıyorum. Bu gece muhteşem geçecek eminim, nicelerine Sinan Kuzucu kardeşim. Canım İzmirlilere muhteşem bir gece diliyorum. Bu nadide geceye katılmak isteyenler 0 232 497 10 52 numaralı telefonu arayabilirler.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA