• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dört idealist anneden çocuklara özel kitabevi BÜLENT GÜRLÜK

Dört idealist anneden çocuklara özel kitabevi

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2012, 00:00
Sevgili Burçay Erenay Güngüler'le arkadaşlığımız, bizim gazetenin halkla ilişkiler müdürü olduğu dönemde başladı. Son derece güler yüzlü, üretken ve birçok sosyal sorumluluk projesinin gönüllü temsilciliğini üstlenen Burçay, Yeni Asır'ın sanat etkinliklerine destek sağlama konusundaki gayretleriyle İzmir basınına farklı bir 'halkla ilişkiler' anlayışı getirdi. Hala da o çizgiden yürüyen Yeni Asır, neredeyse kentteki tüm festival ve kültür sanat organizasyonlarının en önemli basın sponsorudur.
***
Çalıştığı yerlerde işinin hakkını vermek ve aynı zamanda iyi bir eş-anne olmakla asla yetinmedi Burçay. En yoğun anında bile hep yeni bir proje peşinde koşan 'sivil toplumcu' kimliği üzerine yapışmış bir kere...
'Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı' (TÜRGÖK) ile 'İzmirli Anneler' derneklerindeki faaliyetlerinde, özellikle çocukları ön plana çıkaran projelere nasıl dört elle sarıldığının bizzat şahidiyim.
Ama dedim ya, o statüko meraklısı değildir. Kurduğu hülyalar gerçeğe dönüştükçe yüzüne yayılan gülümseme ve gözlerindeki parıltı en zengin hazinesidir.
***
Nitekim yine rahat durmadı... Kendisi gibi aynı hayali paylaşan üç idealist kadın arkadaşıyla el ele verdiler, İzmir'de bir ilke imza attılar.
KOSGEB'den girişimcilik desteği de alarak, kentin ilk çocuk kitabevi 'HayalKurdum'u miniklerin hizmetine sundular. Geçtiğimiz haftaki açılışları, tam da çocukların düşlerine hitap edercesine masal kahramanlarının katıldığı neşeli bir törenle gerçekleşti.
***
Çocuk gelişiminde kitabın önemine inanan Arzu Kara Kavardalı, Burçay Erenay Güngüler, Serap Yeşilsakız Özel ve Sinem Tekol Şenol, miniklerin istediği eseri seçebilecekleri bir kitabevi olmamasından yola çıktı.
4 girişimci anne, çocukların hayata yeni pencereler açması, hayal güçlerini geliştirmesi, kendi zevklerini belirlemesi ve tercih özgürlüğü kazanmaları amacıyla hazırladıkları 'HayalKurdum' projesiyle KOSGEB'e başvurdu. Ve kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapan KOBGEB desteğiyle, 4 kadının rüyası gerçeğe dönüştü.
***
Burçay Güngüler, Alsancak 1398 sokakta kapılarını açan 'HayalKurdum'da, çocuklara yönelik yazar buluşmaları, atölye çalışmaları ve okumayı sevdirecek renkli etkinliklerle, 0-14 yaş arasındaki miniklere keyifli bir ortam sunduklarını dile getirdi.
Haydi hayırlısı olsun, artık gerisi, çocuklarını kitaba özendirecek anne-babaların duyarlılığına kalmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA