• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Tavuklu buğday çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.01.2012, 00:00
1 su bardağı buğday
1 adet bütün tavuk
12 su bardağı su
1 kase konserve bezelye
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 dal taze soğan
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı domates
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
4 karabiber tanesi

Tavuklu buğday çorbası için buğdayı ayıklayıp yıkayalım ve geniş bir kaba alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşamaları için birkaç saat bekletelim. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayalım. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyalım. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alalım. Doğradığımız sebzeleri ilave edelim. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirelim. Tavuk piştikten sonra tencereden çıkarıp bir tabağa alalım. Tencerede kalan suyu da kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edelim. Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirelim. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde keselim. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edelim. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kete


4,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı su
1 adet yumurta
İç harcı için:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
Tuz

Kete için öncelikle bir tencereye sıvı yağı dökün ve ocağa koyun. Yağ ısınınca unu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak unu kavurun. Daha sonra ocaktan alıp soğutun. Karıştırma kabına unu koyun. Üzerine tuzu, kuru mayayı, yumurtanın akını, suyu ve alabildiği kadar ılık sütü dökün. Kulak memesi kıvamına gelince tezgaha alıp yoğurun. 3 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru 5 adet bezeye bölün ve elinizle bastırarak avuç içinden biraz büyük olacak şekilde yayın. Hazırladığınız iç harcın hepsini üzerine paylaştırıp hamurun kenarından yavaş yavaş içe doğru bir noktada buluşturduktan sonra ters çevirip, elinizle bastırarak avuç içi büyüklüğüne getirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çatal batırarak desenler yapın. Dilerseniz kalburabastı gibi rendeyle de şekil yapabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI