• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Kızarmış pilav

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2012, 00:00
1 su bardağı ince pirinç
2 sap taze soğan
2 adet yumurta
100 g tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
1 küçük boy havuç
4 yemek kaşığı bezelye

Kızarmış pilav için tencereye 1.5 su bardağı kaynar su koyalım ve tuz atalım. Orta ateşte kaynadıktan sonra içine pirinci atalım ve suyu çekene kadar pişirelim. Pişen pirinci hafifçe altüst ederek soğuması için bekletelim. Bu esnada tavuk göğsünü zar büyüklüğünde kesip üzerine 1 yemek kaşığı soya sosu ve yarım tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip karıştıralım ve bir süre bekletelim. Havucu da zar büyüklüğünde kesip bezelye ile birlikte diriliği gitmeyecek şekilde yaklaşık 10 dakika haşlayıp süzelim. Taze soğanı yıkayıp ince halkalar şeklinde doğrayalım. Bir kasenin içine yumurtaları kıralım. 1 tatlı kaşığı taze soğan ve bir fiske tuz ekleyip çatalla iyice çırpalım. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım. Yağ kızınca, yumurtalı karışımı boşaltıp tahta bir kaşıkla hızlı hızlı çevirerek pişirelim. Bir yandan da yumurtaları kaşıkla küçük parçalara bölelim ve pişen yumurtaları bir kaseye alalım. Tavanın içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdıralım. Arkasından tavuğu ekleyip birkaç dakika çevirmeden bekleyelim. Daha sonra kaşıkla hızlı hızlı çevirerek 5 dakika kavuralım. Bezelyeyi, havucu ve taze soğanları ekleyip, hepsini 1 dakika boyunca hızlı ateşte kavuralım ve 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyelim. Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltıp ısınana kadar yüksek ateşte hepsini birlikte kavuralım. Son olarak pişmiş yumurtaları da ekleyip, dikkatlice karıştıralım ve sıcakken servis yapalım. Afiyet olsun.

Elma tatlısı


3 adet elma
100 gram lohusa şekeri
1 su bardağı su
2 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Elmaların kabuklarını soyup 2 tanesini ortadan ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını kesip çıkarın ve kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin. Lohusa şekeri, su, toz şeker ve tarçını tencereye alıp kaynatın. Lohusa şekeri rengini verince süzülmüş elmaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan elmayı rendeleyin. Cevizi ekleyip karıştırın. Elmaları servis tabağına alıp üzerlerini elmalı ceviz ve krem şanti ile süsleyin. Buzdolabında 15 dakika bekletip nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA