• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Sebzeli dürüm

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2012, 00:00
1 adet pırasa
Yarım lahana
2 adet havuç
1 kutu konserve mısır
500 g kıyma
3 çorba kaşığı zeytinyağı
100 ml et suyu
Tuz, karabiber, pulbiber
4 adet yufka
200 g süt kreması
100 g rendelenmiş taze kaşar
1 adet salatalık
300 g yoğurt
1 limonun suyu

Sebzeli dürüm için ilk olarak, kıÜüullanacağımız sebzeleri bol su ile yıkayalım. Pırasayı doğrayalım, lahanayı da ince ince keselim. Havucu uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyelim. Soğanı soyup yemeklik doğrayalım. Mısır tanelerini bol suda yıkayalım. Tavada zeytinyağını kızdıralım. Kızmış yağda kıymayı kavuralım ve tavadan alalım. Ardından tavada havuç ve lahanayı et suyuyla birlikte 5 dakika pişirelim. Üzerine pırasayı, mısır tanelerini ve kıymayı ekleyelim. Tuz, karabiber ve pulbiberle tatlandıralım. Fırını 225 derecede ısıtalım. Fırın kalıbını, zeytinyağı ile yağlayıp iki yufkayı üst üste yerleştirip yaklaşık 20 santim çapında 4 daire kesip çıkaralım. Kalan yufkalara da aynı işlemi tekrarlayalım. Süt kremasını yufka dairelerine sürelim. Kıymalı sebze karışımını dairelerin üzerine dağıttıktan sonra kenarlardan katlayıp yuvarlayarak dürüm haline getirelim. Daha sonra ortadan ikiye keselim ve açık tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına yerleştirelim. Üzerine rendelenmiş taze kaşar peynirini serpelim. Sıcak fırında 5-10 dakika pişirelim. Salatalığı yıkayıp soyduktan sonra rendeleyelim. Yoğurt ve limon suyu ile karıştıralım. Tuz ve pulbiber ile tatlandıralım ve dürümümüzü yoğurt eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli kek


200 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 + 3/4 bardak toz şeker
4 adet yumurta
400 ml çiğ krema
2,5 bardak un
1 bardak ince çekilmiş ceviz
Toz şeker
Tarçın
Hindistancevizi

Cevizli kekin ön hazırlığı olarak margarini ve toz şekeri bir kapta çırpın. Hafif çırpılmış 4 yumurtayı da ekleyip karıştırın. Ardından 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. Daha sonra içine 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı, ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Üstü kızarıp içi yarı ıslak olan kekin üzerine, fırından çıktığı anda, henüz sıcakken toz şeker, tarçın ve hindistancevizi karışımını serpin. İyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA