• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Tavuklu mantı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2012, 00:00
2 buçuk su bardağı ıÜüun
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yumurta
2/3 su bardağı su
Çeyrek tavuk göğsü
1/4 bardak pirinç
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu
3 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Tavuklu mantı için unu geniş bir kaba eleyelim. İçinden 3 yemek kaşığını ayırdıktan sonra kalan una 1 tatlı kaşığı tuzu koyup karıştıralım. Unun ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra yumurtayı ekleyelim. 1/3 su bardağı suyu da azar azar ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru iki parçaya ayırdıktan sonra minik bezeler yapalım ve üzerlerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirelim. Hamur dinlenirken pişmiş göğüs etini ince ince tiftelim. Pirinci yıkayıp süzelim ve yarım çay bardağı su ile pişirip içine tavuk, karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz katı karıştıralım. 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayalım. Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlığında açalım. Kenarları 2 santimetre olan karelere bölelim. Her kareye, tavuklu içten yarım tatlı kaşığı kadar koyalım. Karelerin köşelerini tepede birleştirerek tepsiye dizelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra hamurları, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra fırından çıkarıp tavuk suyunu dökelim; kapağı kapatalım. Ocak üzerinde suyunu çekene kadar pişirelim. Sarımsağı soyup yıkayalım ve ezdikten sonra yoğurda ekleyelim. Yağın kalanını eritip kırmızı biberi katalım. Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Son olarak mantıyı servis yapacağımız tabağa koyalım. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Fındıklı çörek

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
Aldığı kadar su
Yarım su bardağı Orkide margarin
1 kahve fincanı Orkide sıvı yağ
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
Yarım çay bardağı susam

Fındıklı çörek için unu bir kaseye alıp ortasını havuz şeklinde açın. Ayrı bir kapta mayayı ılık suyla eriterek una ilave edin. Margarin, yağ ve 2 adet yumurtayı da ekleyip iyice yoğurun. Hamuru yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine toz şeker ve tahin karışımını yaydıktan sonra rulo şeklinde sarın. Üzerine ayırdığınız 1 adet yumurtanın sarısını sürüp, susam serpin. 2 parmak genişliğinde dilimleyerek, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 15 dakika dinlendirdikten sonra 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI