• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Balık graten

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.03.2012, 00:00
4 adet beyaz etli balık
2 dilim ekmek
1 çorba kaşığı tereyağı
50 g kaşar rendesi
1 çay kaşığı hardal
2 havuç
4 küçük patates
1 çarliston biber
Tuz, karabiber

Herhangi bir büyük ve beyaz etli balığı kullanarak yapabileceğiniz balık graten için ilk olarak balıkları temizleyip yıkayalım. Yıkadıktan sonra süzüp üzerine tuz ve karabiber serpelim ve yaklaşık olarak 5-10 dakika marine edelim. Hazırladığımız balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya saralım. Orta ısılı fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirelim. Diğer yandan ekmek içini ufalayıp alüminyum folyoya serelim ve kızgın fırına verip kızartalım. Fırından aldıktan sonra kızarmış ekmekleri kaşar peyniri ve hardalla iyice karıştıralım. Balıkları fırın tepsisine dizelim. Hazırladığımız ekmekli karışımı da balıkların üzerine yayalım. Orta ısılı fırında yaklaşık 8-10 dakika daha pişirelim. Diğer yandan havuç ve patatesleri soyalım. Havuç ve biberi uzun şeritler halinde doğrayalım. Patatesleri ikiye bölelim. Doğradığımız sebzelerin hepsini tuzlu suda 10 dakika kadar haşlayıp süzelim. Daha sonra balıkları fırından çıkarıp servis tabağına alalım. Patates, havuç ve biber eşliğinde sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Patatesli rulo


4 adet yufka
6 patates
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
Yarım paket erimiş margarin veya sıvı yağ
Beyaz peynir veya lor
Tuz, karabiber, kırmızı biber

Patatesleri iyice haşlayın. Soyup biraz iri kalacak şekilde ezin. Yoğurt, yumurta, erimiş margarin veya sıvı yağ, tuz, karabiber, kırmızı biber ve ezilmiş beyaz peyniri karıştırıp, ezdiğiniz patateslerin üzerine ilave edin ve rulonun harcını hazırlayın. Koyu olursa süt katarak kıvamını ayarlayabilirsiniz. Daha sonra bir bütün yufkayı masaya serin, üzerine biraz sıvı yağ gezdirip ikinci yufkayı koyduktan sonra üzerine harçtan sürün. Daha sonra üçüncü yufkayı koyup tekrar harçtan sürün. Daha sonra dördüncü yufkayı da serip harcın tamamını sürün. Harç ve yufkalar bittikten sonra 4 yufkayı birden rulo yapın. Daha sonra yaptığınız ruloyu oradan 2'ye bölerek dolaba kaldırın. En az 2 saat dolapta beklettikten sonra dilimleyin. İki şekilde pişirebilirsiniz. Dilerseniz bir tepsiye dizin. Üzerine kaşar rendeledikten sonra fırına verin. Üzeri iyice kızarınca fırından alıp servis yapın. Dilerseniz de kızgın yağda kızartın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA