• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Kiev usulü tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2012, 00:00
8 adet tavuk göğsü
1 buçuk bardak Orkide sıvı yağ
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 adet dövülmüş karanfil
1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
Yarım bardak un
2 yumurta
Galeta unu
Tuz ve karabiber
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ

Kiev usulü tavuk için ilk olarak tavuk göğüslerini yağlı kağıt arasında döverek iyice inceltelim ve yassılaştıralım. Sıvı yağı bir kaseye aktaralım. Kıyılmış maydanoz, karanfil, sarımsak, tuz ve karabiberi de katalım; eşit olarak sekize bölelim. Tavuk göğüslerinin içine hazırlamış olduğumuz sarımsaklı karanfilli içten koyup, rulo biçiminde saralım ve buzdolabında bekletelim. Hazırladığımız tavuk sarmalarını önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayalım. Varsa, derin kızartma kabının süzgecine yerleştirip kızgın yağa sokarak; yoksa da kızartma tavasında kızartalım. Kızarttığımız tavukları kağıt üzerine çıkartarak fazla yağının süzülmesini sağlayalım. Servis yapana kadar sıcak fırında bekletin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Büzme tatlı


1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Alabildiği kadar un
200 gram tereyağı
200 gram ceviz içi
100 gram nişasta
1 fiske tuz
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım adet limonun suyu

Büzme tatlı için öncelikle şerbeti hazırlayın. Üç bardak şeker ile 3 bardak suyu kaynatın, koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Öte yandan bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve bir tutam tuzu ekleyip çırpın. İçine yavaş yavaş unu ekleyerek bir hamur hazırlayın. Hamuru kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde yoğurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde 10 parçaya ayırın. Bezelerin üzerini örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurun üzerine nişasta serperek oklava ile ince ince açın. Açılan yufkanın bir kenarını 10 santim genişliğinde üstüne kapatın. Bu kısma 6-7 santim arayla kıyılmış ceviz koyun. Karşı kenarı da pile yapın. Ceviz konan kısmı üzerine kapatın. Ceviz konan kısımlar ortada kalacak şekilde büzün. Büzülen kısımlardan keserek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şurubu dökün ve tatlılar şerbeti çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA