• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Elma soslu piliç sarma

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.03.2012, 00:00
6 adet piliç biftek
150 g mantar
1 adet soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
Tuz, karabiber
1/3 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Peynirli sos için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Elmalı sos için:
2 adet ekşi elma
1 adet domates
2 diş sarmısak
1 çorba kaşığı ketçap
1 çay kaşığı su, tuz

Elma soslu piliç sarma için mantarları sıvı yağda suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika kavuralım ve tuzu atalım. Küçük doğranmış sivri biberleri ve zar iriliğinde doğranmış domatesleri de ekleyelim. Piliç biftekleri tuzlayıp biberleyelim. Bifteğin bir kenarına mantarlı içten koyalım. Rulo olarak saralım. Kenarlarını kürdanla tutturalım. Tüm biftekleri aynı şekilde hazırladıktan sonra fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından çıkaralım. Sos için ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı yağı eritelim. Unu azar azar ekleyelim. Un sararmaya başladığında sütü sürekli karıştırarak ilave edelim. Koyu bir kıvama geldiğinde tavayı ateşten alalım, tuz ekleyelim. Sosu tepsideki piliç sarmaları üzerine gezdirelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip, üzerleri pembeleşene dek tekrar pişirelim. Elmalı sos için, elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim. Kabuğu soyulmuş domatesi de rendeleyelim. Dövülmüş sarmısakları ilave edip, küçük bir tencerede ağır ateşte pişirelim. 1 çay bardağı suyu ve ketçabı ilave edip tuzu ekleyelim. Sosu 2 dakika sonra ateşten alalım. Elma sosunu bifteklerin üzerine gezdirerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Şeker helvası

250 gram margarin
4 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su veya soğuk süt
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Üzerine:
15-20 adet bütün ceviz

Derin bir tencerede yağı eritin. Unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Unun önce sararıp sonra sarı ve kahverengiye dönüşmesine kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Bu aşamada unun sulandığını ve helva harcının göz göz olduğunu göreceksiniz. Tam bu sırada soğuk su ya da soğuk sütle iyice karıştırıp şekerini karıştırarak erittiğiniz su ya da sütü yavaş yavaş helvanın içine ilave edin. Tahta kaşıkla helvayı sürekli karıştırın. Aradan 5-6 dakika geçince dövülmüş cevizleri de ekleyerek birkaç kez daha çevirin ve helvanın altını söndürün. En üste de cevizleri serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA