• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
DYO KSK kepenk kapatıyor GÜRKAN ERTAÇ

DYO KSK kepenk kapatıyor

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.05.2010, 00:00
Uzun yıllar voleybol bayanlarda İzmir'in tek sesi olan DYO KSK, maddi imkansızlıklar yüzünden ligden çekilme aşamasına geldi. Futbol takımı Süper Lige çıktığı taktirde, şube faaliyetine devam edecek, başaramadığı taktirde filedeki faaliyeti son vermek gündeme gelecek. Geçen sezon 500 bin TL'lik sembolik bütçeyle ligde güçlü rakiplerle mücadele etmesine karşın kümede kalmayı başarabilen yeşil-kırmızılı takımda başkan Yücel Gönül ve yönetimi oyuncularına vadettikleri paraları ödeyemedi. Üç yabancının kulüpten 30 bin Avro alacağı var, Türk oyuncularınki de ödenmedi, duruyor. Bu oyuncuların şikayeti halinde DYO KSK'ye hem haciz gelecek, hemde kulübün Avrupa'daki itibarı sarsılacak, bir daha yabancı oyuncu transfer edemeyecek. Voleyboluna uzun yıllar renk katan DYO KSK'nin fileye veda etmesinin Türkiye'de herkesi üzeeceği kesin. Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın, DYO'nun adını taşıyan şubenin kapanmasına kayıtsız kalmayacağına inanıyor, bekliyoruz.

ARKAS'a süper hoca
Tam 4 yıldır birlikte çalıştığı İspanyol Fernando Munoz Benitez'le yollarını ayıran ARKAS'a dünyanın en büyük antrenörlerinden Kanadalı Glenn Hoad geliyor. Mavi-beyazlıların Hoad'la anlaşmak üzere İNDESİT Avrupa Erkekler Şampiyonası Final Four maçlarının oynandığı Polonya'ya gittiği ve kesin anlaşmanın, birkaç pürüz giderildikten sonra sözleşmeyle sonuçlandırılacağı öğrenildi.
Glenn Hoad kariyeri başarılarla dolu bir antrenör. Fransa ve Kanada Milli Takımlarını çalıştırdı. Kulüpler düzeyinde Fransa'nın Paris Volley takımını aynı sezonda hem Fransa Şampiyonu yaptı, hem de Şampiyonlar Ligi ve Süper Kupa'yı kazandırdı. Geçtiğimiz sezon Slovenya'nın Volley Bled takımını gençlerle Şampiyonlar Ligi'nde Final-Four oynatması olağanüstü bir başarı olarak nitelendirildi, hayranlık uyandırdı. Hoad, genç oyuncuları cesaretle piyasaya çıkarması ve şans tanımasıyla tanınıyor.

Gençleri İzmir'e bekliyoruz

Okullararası Gençler Voleybol Yarı Final Birinciliği müsabakaları, Sivas'ta yapıldı. Çeşitli illerden 8 kız ve 7 erkek voleybol takımının katılımıyla düzenlenen organizasyonda kızlarda İzmir'i, Bornova Özel Anadolu Lisesi, erkeklerde de Konak Özel Tevfik Fikret Fen Lisesi temsil etti. Yarı final maçları sonunda, müsabaka merkezlerinde ilk 2 sırayı alan takımların, 25-29 Mayıs tarihleri arasında İzmir'de yapılacak Türkiye Birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklar.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA